Europeu

Espanya acaba segon de grup en un partit plàcid contra Itàlia (4-7)

L’equip de Guillem Cabestany esquiva Portugal fins a una hipotètica final i demà (21 h) jugarà els quarts de l’europeu contra Alemanya

La selecció espanyola ha superat Itàlia (4-7) en un partit sense tensió, sabent que amb tota probabilitat es tornaran a veure les cares divendres en les semifinals de l’europeu de Sant Sadurní. Amb el primer lloc de grup sentenciat a favor de Portugal després de la victòria contra França (3-1), el conjunt hispà i el transalpí s’havien de repartir la segona i tercera plaça. Finalment, el conjunt amfitrió ha acabat segon i demà (21 h per Esport 3) se les heurà contra Alemanya, mentre que els italians jugaran els quarts contra Andorra. Si no hi ha una sorpresa majúscula, divendres es repetiran els dos partits del grup A d’avui en la pugna per arribar a la final: Portugal-França i Espanya-Itàlia.

La selecció espanyola ha començat un pèl freda. El conjunt italià ho ha aprofitat per colpejar primer amb un xut llunyà de Davide Gavioli, que ha desviat Francesco Compagno (2’). L’equip de Guillem Cabestany ha necessitat 8 minuts per escalfar-se, però quan ho ha fet ha pujat la temperatura de valent a l’Ateneu Olímpic de Sant Sadurní. Amb un minut i mig de bogeria, el conjunt estatal n’ha tingut prou per capgirar el resultat (1-3). Nil Roca (8’), després d’aprofitar una assistència de Pau Bargalló en un desajust defensiu del rival, el gallec César Carballeira (9’), de penal, i Marc Julià (9’), rubricant una recuperació de Roc Pujadas, segellaven els tres gols d’una tacada. Abans del descans, els amfitrions encara han ampliat la seva renda amb un gol de Marc Grau (22’), aprofitant el joc per darrera la porteria. Tot seguit, Itàlia ha disposat d’un penal per retallar diferències, però Càndid Ballart ha fet una gran aturada al xut de Giulio Cocco.

La segona meitat transitava sense cap més història. Itàlia ha retallat diferències en un jugada afortunada. Sergi Aragonès ha desviat un xut d’Elia Cinquini (34’) que ha despistat Ballart sota els pals. El jugador català s’ha redimit d’immediat perquè en la jugada posterior ha sumat el cinquè gol del conjunt vermell. L’equip de Cabestany, amb accions de cara a la galeria, s’ha activat i amb una triangulació perfecte Marc Grau ha ampliat el correctiu sobre el rival (2-6). Andrea Malagoli ha signat el 3-6 de penal, però altre cop el conjunt local ha replicat d’immediat, amb la segona diana d’Aragonès per signar el 3-7. Cocco, altre cop de penal, ha segellat el definitiu 4-7 després de la desena falta de l’equip hispà.