Europeu

Taules en el debut

Hoquei sobre patins. Europeu. Espanya s’avança dos cops amb gols de Marc Grau i Xavi Barroso però Roberto i Carlo di Benedetto repliquen

Espanya 2 França 2

ESPANYA:Carles Grau, Carballeira, Bargalló, Martí Casas i Roca -inicial-; Marc Grau, Julià, Barroso i Aragonès.FRANÇA:Chambell, Bruno di Benedetto, Herman, Roberto di Benedetto i CFarlo di Benedetto -inicial-; Savreux, Da Costa, Gefflot i Barengo.GOLS:1-0 (140) Marc Grau. 1-1 (26’) Roberto di Benedetto. 2-1 (41’) Barroso. 2-2 (46’) C. di Benedetto (fd).ÀRBITRES:J. Silecchia i M. Rondina. Blava a Marc Grau.FALTES:7 d’Espanya i 10 de França.

Espanya va empatar contra França (2-2) en el debut en l’europeu de Sant Sadurní en la repetició de la final de l’europeu 2021 que va guanyar l’equip estatal i dels quarts de final del darrer mundial que es van endur els gals. Marc Grau i Xavi Barroso van ser els autors dels gols del conjunt estatal. L’equip de Guillem Cabestany es jugarà bona part de les seves possibilitats d’acabar primera de grup avui contra Portugal.

Marc Grau va avançar Espanya en el minut 14 aprofitant un error del porter francès, que va deixar la bola morta dins del quadre quan va rebutjar defectuosament l’intent del perseverant Barroso. Martí Casas en va tenir un parell de clares, sobretot una en el darrer minut, en un primer temps en què el conjunt de Guillem Cabestany va fer una proposta més atacant que no pas França.

L’irreductible Roberto di Benedetto, però, va empatar en els compassos inicials del segon temps (1-1). Dues aturades consecutives de mèrit de Grau van evitar el gol dels gals i, en l’acció següent, Barroso va marxar amb facilitat de Barengo i va clavar el 2-1 amb un tret de pala marca de la casa. França va cometre la desena a 3:57 del final. Espanya en duia set. Bargalló va llançar la directa però el porter francès va evitar el gol. Una blava a Marc Grau a 3:06 va donar als gals l’oportunitat d’empatar i Carlo di Benedetto no la va desaprofitar.

El Portugal-Itàlia va escenificar el duel entre els primeres espases dels dos equips. Portugal es va imposar per 7-4 amb 4 gols del gran Gonçalo Alves i els dos primers d’Itàlia els va fer la seva estrella Giulio Cocco. Els altres tres gols del conjunt de Renato Garrido els van fer Henrique Magalhães, João Souto i Hélder Nunes. Davide Gavioli va fer a 2:54 del final el tercer dels transalpins. Alves, però, va signar el seu trio de gols a 1:21 del so de la botzina, tot i que a un minut del final Malagoli va intimidar de nou amb el 5-4. Hélder Nunes i Alves van enllestir.

Patrocini

Triomfs de Suïssa i Andorra

La Suïssa del tècnic català Xavier Bataller va debutar superant Anglaterra per 4-0 en el primer partit del grup B, que aplega les quatre seleccions més fluixes que jugaran els quarts de final dijous contra les quatre favorites que estan agrupades en el grup A. Absents el 2021 a Paredes i amb una àmplia tradició –l’equip helvètic va ser subcampió el 2006 a Monza–, els suïssos van complir els pronòstics amb gols de Lorenzo Rui (2), Yanic Dysli i Jonathan Brand. En l’altre partit, Andorra, que a Paredes va esgarrapar un empat de luxe contra França (5-5), va superar Alemanya per un clar 6-2 amb quatre gols marcats pel jugador maresmenc nacionalitzat andorrà Nil Castellví i dos de signats per Gerard Miquel. El tècnic d’Andorra és el català Joan Manel Rubio.