Europeu

Espanya defensa el títol

Hoquei sobre patins. L’Ateneu Olímpic de Sant Sadurní d’Anoia és la seu des d’avui de l’europeu, que aplega vuit seleccions amb l’equip amfitrió, Portugal, França i Itàlia d’aspirants

Espanya inicia, avui, a l’Ateneu Olímpic de Sant Sadurní la defensa del títol europeu que va conquerir, ara fa dos anys, a Paredes (Portugal) en la final contra França, resolta amb un gol de l’asturià Toni Pérez, ara absent. L’equip de Guillem Cabestany espera treure’s el mal record del darrer mundial jugat a San Juan l’any passat, en què va caure a quarts.

El campionat el juguen vuit equips i estrena format. Els quatre teòrics candidats al títol –Espanya, Portugal, França i Itàlia– juguen en el grup A la primera fase i mesuraran forces en les tres primeres jornades. Suïssa –que torna i amb tècnic català, Xavier Bataller després de l’absència del 2021–, Alemanya, Andorra i Anglaterra formen el grup B. Els equips de cada grup s’enfronten fins dimecres en la primera fase per determinar els encreuaments de quarts de dijous. Tot i que França ha fet un gran pas endavant, ara mateix, sembla que Portugal, subcampiona del món, arriba amb molta força, com va deixar clar en la GoldenCat jugada a Sant Hipòlit. Espanya presenta un equip amb alguns canvis significatius respecte de les darreres convocatòries. Tots són catalans tret del gallec del Liceo César Carballeira. Ferran Font (Sporting) va ser inicialment convocat, però no hi serà per problemes físics, i Marc Julià (Reus Virginias) va ocupar el seu lloc. Torna el porter del Barça Carles Grau, absent a San Juan i que a Paredes 2021 va ser vital. A banda dels catalans, liderats pel clarivident Pau Bargalló, les grans figures de l’europeu són els portuguesos Gonçalo Alves, Hélder Nunes i João Rodrigues, els germans francesos Carlo, Bruno i Roberto di Benedetto i l’italià Giulio Cocco.

Grup A
Espanya, França, Portugal i Itàlia
Grup B
Alemanya, Andorra, Suïssa i Anglaterra
Avui
Suïssa - Anglaterra 13.30 h
Andorra - Alemanya 16 h
Portugal - Itàlia 18.30h
Espanya - França 21 h
Demà
Andorra - Suïssa 13.30 h
Anglaterra - Alemanya 16 h
Espanya -Portugal 18.30h
Itàlia -França 21 h
Dimecres
Suïssa - Alemanya 13.30 h
Anglaterra - Andorra 16 h
Portugal - França 18.30h
Itàlia -Espanya 21 h
Dijous
Quarts de final:
4a A-1r B (13); 3r A- 2n B (14); 2n A-3r B (15); 1r A-4t B (16)
Divendres
1a semifinal 15-14 (18.30 h) 2a semifinal 16-13 (21 h)
Dissabte
3r i 4t lloc 18.30 h
Final 21.45 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)