Futbol sala

Aturada terapèutica

Futbol sala. La directiva del Barça està convençuda que aquesta setmana de pausa obligada pels partits de seleccions anirà bé perquè l’equip, sorprenentment penúltim a la lliga, faci un ‘reset’ mental

L’11 d’octubre la secció de futbol sala del Barça tocava el cel amb la consecució de la llargament esperada tercera copa de la lliga de campions. Només 22 dies després, el conjunt barceloní figura en la penúltima posició de primera divisió, amb els mateixos dos punts (de 18 de possibles) que el cuer, l’O Parrulo, sense haver estrenat encara el caseller de victòries, i un pobre bagatge de dos empats i quatre derrotes. Estadística pura i dura. La ressaca europea s’ha allargat més del que s’esperava. El conjunt d’Andreu Plaza havia centrat totes les energies de l’inici de curs en la Champions i, després d’haver arribat al cim, la davallada competitiva ha estat contundent.

Confiança en el projecte

La plantilla del Barça pràcticament no va tenir ni temps per celebrar la fita europea, ja que només 48 hores després ja tornava a saltar al Palau Blaugrana per reprendre la lliga de primera divisió contra el Cartagena, en què no va poder passar de l’empat a 2. A partir d’aquí, una voràgine de partits en què l’equip no ha sabut redreçar el rumb. A excepció de la derrota a Còrdova (3-1), la resta d’ensopegades han estat contra equips de la part alta de la classificació i sempre amb resultats ajustats: 2-3 contra el Movistar, 4-3 a Palma i l’empat a 2 de dissabte contra el Saragossa.

És en aquest context que des del club blaugrana pensen que l’aturada d’aquesta setmana pels partits internacionals de seleccions pot tenir efectes terapèutics. “Serà una setmana atípica però que molt probablement ens anirà bé per fer un reset mental després d’un desgast molt gran per la pressió d’haver de guanyar la Champions tant sí com no, i que ens ha passat factura a la lliga”, remarca el mànager de la secció Txus Lahoz. En aquest sentit, el directiu blaugrana no té dubtes que l’equip se sabrà aixecar d’aquest sotrac: “No dubtem del projecte, el vestidor està unit, l’equip juga bé i dona la cara i tots estem convençuts que estem vivint una situació passatgera i seguim confiant en un equip que fa tres setmanes era campió d’Europa i que té molt recorregut al davant.”

En la mateixa línia ja es va manifestar dissabte Albert Soler, el director d’esports professionals del club: “Possiblement estem pagant la pressió que teníem d’haver de guanyar la Champions tant sí com no després d’un final de lliga atípic i la derrota inesperada al play-off exprés, però estem en el màxim exponent d’un cicle guanyador i no hem de perdre la calma per sis partits dolents. És un projecte guanyador i ens seguirà donant moltes alegries en els propers anys.”

Autocrítica

Tot i la confiança de la directiva, dins l’equip tampoc no eludeixen l’autocrítica i això és el que deia el tècnic, Andreu Plaza, després de l’empat de dissabte contra el Saragossa: “No hem estat bé. Els àrbitres han condicionat el resultat, però els àrbitres no són els culpables que siguem últims. L’equip juga tens i necessitem una victòria per sortir d’aquesta dinàmica.” També ho veia així Daniel Shiraishi: “En unes altres circumstàncies seria un partit que no se’ns hauria escapat, però ara tot surt malament i hem de treballar per revertir aquesta situació. L’aturada per seleccions ens anirà bé per netejar el cap i començar de zero.”

El pròxim partit del Barça serà el dimecres 11 a la pista de l’Osasuna Magna i dos dies després es disputarà el derbi català contra l’Industrias Santa Coloma al Palau Blaugrana.

EL PROTAGONISTA

L’equip juga tens i necessitem una victòria per sortir d’aquesta dinàmica
Andreu Plaza
entrenador del Barça

Sis blaugrana en l’amistós Espanya-Brasil

Dijous es disputa un partit amistós entre les seleccions d’Espanya i el Brasil, en què hi haurà fins a sis jugadors del Barça convocats: Lozano i Dídac, per un costat, i Ferrão, Marcenio, Dyego i Daniel, per l’altre. Aquesta setmana Andreu Plaza només podrà treballar amb set efectius a causa de les baixes per lesió del porter Feixas, Aicardo i Adolfo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)