Atletisme

Yaroslava Mahuchikh guanya l’alçada i dona el primer or a Ucraïna a Belgrad

La jove de 20 anys s’ha elevat per sobre de 2,02 m

La ucraïnesa Yaroslava Mahuchikh ha sortit vencedora del duel amb la australiana Eleanor Patterson, i s’ha emportat l’or en el concurs d’alçada del mundial de Belgrad amb un vol de 2,02 m, el millor registre del curs. Bronze en els Jocs de Tòquio i campiona en l’europeu indoor de Torun 2021, Mahuchikh ha estat a punt de superar també els 2,04 m. Ha tombat el llistó amb els talons, quan ja l’havia sobrepassat amb la resta del cos.

Originària de Dnipro, Mahuchikh va haver de fugir del seu país el 24 de febrer quan van caure les primeres bombes a la seva població i va viure una autèntica odissea per arribar fins a Belgrad. “Tots els ucraïnesos defensem ara el nostre país des de diferents fronts de batalla. El meu és l’àmbit esportiu internacional. Ser aquí a la primera línia. Hem de lluitar a tot arreu per demostrar la nostra força i el nostre poder”, havia dit abans d’afrontar la final de Belgrad. Rere el prodigi ucraïnès de 20 anys, s’han classificat Patterson (2,00 m) i la saltadora del Kazakhstan Nadezha Dubovitskaya (1,98 m).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)