Final catalana entre el Barça i el Granollers

Handbol. Serà la cinquena vegada que s’enfrontin pel títol de la copa. Tots dos van haver de treballar per superar les semifinals

Barça 36 Morrazo Cangas 28

BARÇA:Maciel (1), Janc, Mem (4), Petrus (1), Fábregas (5), N’Guessan (2) i Ángel Fernández (2) –equip inicial–; Pérez de Vargas (ps), Aleix Gómez (8, 7p), Cindric (2), Makuc (4), Langaro (1), Ben Ali (2), Richardson (2) i Ali Zein (2).FRIGORÍFICOS MORRAZO CANGAS:Javi Díaz, Monteiro (4), Gayo, Soliño (1), Iglesias (4), Dani Fernández (5, 1p) i Alberto Martín (4) –equip inicial–; Forns (ps), Simes, Brais González, Quintas (4), Menduiña (2), Salgado (1), Asensio (1), Santi López (1) i Aizén (1).PARCIALS CADA CINC MINUTS:4-3, 5-5, 8-7, 10-8, 14-9 i 17-11 (descans) 20-13, 23-16, 26-20, 29-20, 32-23 i 36-28.ÀRBITRES:S. Fernández i A. Murillo. Van excloure N’Guessan pel Barça, i Asensio i Aizén pel Cangas.

Fraikin Granollers 34 Puente Genil 26

FRAIKIN GRANOLLERS:Rangel, Franco (3), Chema Márquez (8), Rey, Amigó (1), Antonio García (5, 1p) i Martínez (1) –equip inicial–; Varela (ps), Pérez (1), Gurri (1), Valera (5), Álex Márquez, Salinas (6), Armengol (1) i De Sande (2).PUENTE GENIL:De Hita, Cuenca, Mitic (5), Joao Pedro (6), Djukic (2), Felipe Borges (2) i Javi García (5, 3p) –equip inicial–; Konecny (ps), Spiljak, Corning, Pineda, Tuá (1), Pomeranz (2), Luisfe Jiménez (3), Álvaro Muñoz i Estepa.PARCIALS CADA CINC MINUTS:2-4, 4-6, 9-8, 11-9, 15-11 i 16-14 (descans), 20-15, 22-19, 26-22, 28-24, 31-25 i 34-26.ÀRBITRES:Jorge Escudero i Jesús Escudero. Van excloure Amigó (2) i Rey pel Granollers i Corning pel Puente Genil.

El Barça i el Fraikin Granollers jugaran aquesta tarda (19 h, Teledeporte) la final de la copa, la cinquena en què s’enfrontaran pel títol. En les quatre anteriors els blaugrana en van guanyar dues (2013/14 i 2014/15) i els vallesans les altres dues (1957/58 i 1973/74). Per al Barça serà la seva final número 40 i la novena de manera consecutiva. La darrera del Granollers va ser la del 2015.

El conjunt blaugrana va accedir a la final després de derrotar en la semifinal el Cangas per 36-28 en un partit que va sentenciar a partir del minut 20 de joc quan va fer un parcial de 5-0 (14-8) i es va distanciar definitivament en el marcador. Leonel Maciel amb bones aturades i Aleix Gómez amb vuit gols i bon encert en els penals van ser els més destacats.

El Fraikin Granollers va haver de treballar força per derrotar per 34-26 el Puente Genil. En la primera meitat no es va poder posar al davant en el marcador fins al minut 14 i fins a l’inici de la segona meitat no es va poder distanciar.

Chema Márquez va estar encertat en atac i va anotar vuit gols.