Tennis

Tsitsipas salva el motí d’Ivaixka a Barcelona

Tennis. El tennista grec necessita un tercer set per liquidar el partit pendent dels setzens de final en una altra jornada marcada per la pluja

El grec Stefanos Tsitsipas va exercir de cap de cartell i va salvar pels pèls una jornada pràcticament nul·la en el Barcelona Open Banc Sabadell. La pluja que va caure durant pràcticament tot el dia a la capital catalana va fer miques l’ordre de joc. Hora a hora es va anar endarrerint el programa previst i amb prou feines es van poder disputar els partits dels setzens de final que havien quedat pendents de liquidar dimecres. Tsitsipas, amb 5-1 a favor, va neutralitzar el motí del bielorús Ilià Ivaixka, i inicialment d’un sector del públic, però va necessitar un tercer set per enllestir la feina, per 6-1, 4-6 i 6-2. Abans, el búlgar Grigor Dimitrov (14) havia culminat una remuntada que ja s’albirava el dia anterior contra l’argentí Federico Coria, per 4-6, 6-3 i 4-3, que acabarien sent 6-4. Precisament, Tsitsipas i Dimitrov se les hauran avui (no abans de les 13.30 h a la pista Jan Kodes) en una jornada que es preveu sense pluja i maratoniana.

Amb el servei, Tsitsipas va guanyar el joc que li faltava per tancar el primer parcial per 6-1. El segon ja va ser una altra història. Ivaixka, que dimecres havia tingut problemes per contrarestar el joc agressiu del seu rival, va anar creixent a mesura que avançava el partit i va protagonitzar espectaculars intercanvis de cops. El tennista hel·lè va malbaratar quatre pilotes de trencament en el novè joc i en el següent va pagar la pressió. Va cometre dues dobles faltes i va facilitar la feina perquè el deixeble de Dani Navarro segellés el segon parcial en la segona pilota que va disposar. El partit s’equilibrava i s’obria un nou escenari davant d’uns aficionats delerosos de tennis. En el tercer set, però, el cap de cartell ja no va fer concessions i amb dos trencaments en el tercer i el setè joc va encarrilar l’accés als vuitens de final. “No sé què passarà divendres amb els partits endarrerits. No penso en si jugo un, dos o tres partits, només penso a guanyar el que em toqui”, va comentar el tennista després de la victòria. En l’ordre de joc d’avui hi ha la previsió que es puguin jugar els vuitens i els quarts de final. Si Tsitsipas venç Dimitrov, disputarà l’últim partit de la central contra el guanyador del duel entre el murcià Carlos Alcaraz (5) i Jaume Munar, que s’enfrontaran prèviament en el segon torn.

Els López, endavant

En la primera eliminatòria del quadre de dobles, el barceloní Marc López i el toledà Feliciano López, guanyadors del torneig el 2018, van superar els primers caps de sèrie, la parella formada pel nord-americà Rajeev Ram i el britànic Joe Salisbury, per 6-3, 3-6 i 13-11 en un altre partit que havia quedat pendent de la jornada de dimecres.

EL PROTAGONISTA

He entrat al partit sense tenir gaire ritme i així ha anat el segon set. Per sort, tenia els fans donant-me suport
Stefanos Tsitsipas
Pista Rafa Nadal (central)
Tiafoe (13)-Auger (3) 12 h
Munar-Alcaraz (5) a continuació
Carreño (8) o Sonego (11) - Ruusuvuori o Ruud (2) a continuació
Tsitsipas (1) o Dimitrov (14) - Munar o Alcaraz (5) a continuació
Pista Jan Kodes (1)
Carreño (8)-Sonego (11) 12 h
Tsitsipas (1)-Dimitrov (14) 13.30 h
Schwartzman (6) o Musetti - Tiafoe (13) o Auger (3) a continuació
Norrie (4) o Fucsovics - De Minaur (10) o Harris a continuació
Pista 2
Ruusuvuori-Ruud (2) 12 h
Norrie (4)-Fucsovics a continuació
Pista 3
Schwartzman (6)-Musetti 12 h
De Minaur (10)-Harris a continuació

Es retorna l’import de les entrades

Després d’una llarga espera per culpa de la pluja incessant, l’ambient estava caldejat i això es va notar en la represa del partit entre Tsitsipas i Ivaixka (19.30 h). Quan només s’havien disputat dos punts, el tennista grec es va haver d’aturar davant les sorolloses protestes de part dels espectadors que no havien pogut accedir a la pista Jan Kodes (1), amb capacitat per a 2.000 espectadors, molt inferior als 7.000 de la Rafa Nadal (central). Després de 10 minuts d’aturada i de discussions, un membre de l’organització va haver d’aclarir als espectadors que recuperarien el preu de les entrades encara que la jornada s’allargués més d’una hora. Segons la normativa i superat aquest termini de temps, no estaven obligats a fer-ho. Els ànims es van calmar i el joc es va reprendre amb normalitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)