Futbol sala

El Barça segella amb suspens el bitllet per a semifinals

Futbol sala. Un gol de Matheus en la pròrroga tanca una eliminatòria que es complica inesperadament quan El Pozo marca tres gols amb porter jugador en els últims sis minuts

Barça 3 El Pozo Múrcia 4

BARÇA:Dídac, A. Coelho, Dyego, Adolfo, Esquerdinha –cinc inicial–; Ortíz, Marcenio, Povill, Sergio Lozano, Matheus, Pito i Ferrão.EL POZO MÚRCIA:Juanjo, Darío, Gadeia, Felipe Valerio, Rafa Santos –cinc inicial–; Matheus, Fernando, Leo Santana, Marcel, Alberto García i Mati Rosa.GOLS:0-1 (14’) Leo Santana. 1-1 (19’) Adolfo. 2-1 (22’) Ferrão. 2-2 (34’) Fernando. 2-3 (39’) Marcel. 2-4 (40’) Gadeia. 3-4 (41’) Matheus.ÀRBITRES:Carrillo i Cordero. Van mostrar targeta vermella a Ferrão (46’) per doble amonestació.

El Barça va segellar l’accés a les semifinals de lliga amb més problemes dels previstos. L’equip blaugrana va necessitar la pròrroga, amb un gol de Matheus i va fer bo l’1-3 de l’anada, per certificar un bitllet que se li va complicar de manera inesperada en el tram final, quan El Pozo Múrcia va capgirar el resultat amb tres gols en sis minuts gràcies al porter jugador (2-4). En tot cas, el conjunt de Jesús Velasco ja és a semifinals i avui coneixerà el seu rival del partit que ha d’enfrontar el Valdepeñas i el Cartagena (20 h), amb avantatge del conjunt manxec de l’anada (1-3). L’altra semifinal ja està servida entre el Palma i el Jaén, que han eliminat el Ribera Navarra (7-3) i l’Inter (2-3), respectivament.

El conjunt murcià ja va fer un parell d’avisos només de començar amb llançaments exteriors de Gadeia i Felipe Valerio que van fer lluir-se Dídac sota els pals, un toc d’atenció perquè el Barça s’activés. Amb l’equip blaugrana ja totalment concentrat, Ferrão va tenir la primera per als locals. El conjunt de Diego Giustozzi va replicar amb el porter jugador (6’) buscant un gol que els tornés a entrar en l’eliminatòria. El conjunt murcià va tornar a tenir oportunitats i el porter maresmenc va exercir de salvador. La pressió visitant va trobar premi. Una errada de Sergio Lozano en la sortida de la pilota va anar a parar a peus de Leo Santana, que no va perdonar en un llançament franc (14’). A Jesús Velasco no li acabava d’agradar el que veia sobre la pista i va demanar temps mort a quatre minuts del descans. El Barça va tornar a ser més recognoscible i en una recuperació de Matheus, en una defensa contra cinc, va servir a Adolfo perquè rematés el gol de l’empat (19’) amb què es va arribar a la mitja part.

Una gran jugada col·lectiva, amb intervenció dels cinc jugadors de pista i culminada per Ferrão (22’), va ser la posada en escena de la segona meitat. El gol va fer mal a El Pozo, que amb el cansament acumulat de la primera meitat i amb l’eliminatòria coll amunt quedava desactivat. Giustozzi va tornar a apostar pel porter jugador i va aconseguir equilibrar el duel de tornada amb una canonada de Fernando (34’). Un penal molt dubtós, per mà de Coelho, va servir perquè Marcel retallés diferències. Els llums d’alarma es van encendre al Palau i encara més quan Gadeia va igualar l’eliminatòria i va forçar la pròrroga en l’últim minut (40’). En el temps extra, el Barça va anar per feina i Matheus va aprofitar un rebuig de Juanjo després d’un xut de Pito per marcar el tercer. Sergio Lozano, de doble penal, i altre cop Matheus van poder marcar el quart, però Juanjo ho va impedir. Al final del partit, Esquerdinha, que ahir va lluir el braçal de capità, va ser homenatjat abans de tancar la que serà la seva última temporada com a jugador professional.