Atletisme

Gebreslase toca el cel

La fondista dona el segon triomf de la marató a Etiòpia en el circuit del mundial d’Eugene i estableix també una nova plusmarca de la competició, a més de rècord personal (2h18:11)

Braços alçats i mirada al cel, l’etíop Gotytom Gebreslase va arribar com a vencedora en la marató del mundial, al Bulevar Martin Luther King. Al costat d’Alton Baker Park, Gebreslase va donar el segon triomf en la distància a l’atletisme etíop i com el seu compatriota Tamirat Tola ho va fer amb un nou rècord del campionat (2h18:11), a més de marca personal. La campiona va anar roda de la kenyana Judith Jeptum Korir des del quilòmetre 25 i en el 40 va fer un canvi explosiu per marxar tota sola cap a la victòria. Korir va rebre el premi de rebaixar també la marca personal (2h18:20).

La gran sorpresa de la prova va ser l’abandonament de Ruth Chepngetich, campiona mundial a Doha i principal candidata a la victòria. La kenyana va marcar el pas fins al quilòmetre 14, a ritme de rècord mundial, però en el 18 va haver de plegar per problemes intestinals. La seva retirada va servir per estimular l’atac de les corredores etíops, Gebreslase i Ababel Yeshaneh, al qual només va replicar Korir. Aquestes tres atletes van cobrir la mitja marató en 1h09.01.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)