Atletisme

El mundial del 2025 es disputarà a Tòquio

La World Athletics ha escollit la capital nipona per davant de Singapur, Nairobi i Silèsia

La Federació Japonesa d’Atletisme (JAAF) ha anunciat que Tòquio havia estat escollida per organitzar els mundials del 2025. La candidatura de la capital nipona s’ha imposat a les de la ciutat-Estat de Singapur, la capital de Kènya, Nairobi, i la ciutat polonesa de Silèsia, després de la decisió adoptada per l’organisme de govern del consell de la World Athletics a Eugene, que aquesta tarda inauguren la 17a edició del campionat. El mundial del 2025 es disputarà a l’Estadi Nacional, la seu principal dels Jocs Olímpics i Paralímpics del 2020 que es van portar a terme l’estiu passat.

“Estem immensament agraïts que la World Athletics hagi demostrat la seva confiança al Japó”, ha afirmat el president de l’organisme nipó, Mitsugi Ogata. I afegeix: “La història ha demostrat que tenim la capacitat i l’energia per albergar els millors atletes del món i inspirar el públic internacional”. Serà la tercera vegada que el Japó sigui l’escenari d’aquests mundials, l’únic país fins ara a celebrar-los aquest nombre de vegades, després de les edicions de Tòquio el 1991 i Osaka el 2007.

Al seu torn, World Athletics ha argumentat sobre la seva decisió que “Tòquio va oferir una oferta convincent” per a la seva organització. Ogata ha assenyalat que entre els seus compromisos estarà que l’estadi de de Tòquio s’ompli d’aficionats per convertir l’ocasió en “una experiència inoblidable per als atletes i tots els involucrats”. El Japó va celebrar els seus passats Jocs Olímpics sense públic internacional i tampoc no va permetre l’entrada a les instal·lacions esportives d’espectadors del país, excepte algunes excepcions, com a part de les mesures vigents aleshores per la pandèmia de covid-19.

Encara s’ha de determinar quan tindran lloc els propers mundials d’Atletisme nipons. La JAAF espera que se celebrin a mitjans de setembre, quan les temperatures a la capital són menys elevades, mentre que World Athletics espera que tinguin lloc a finals d’agost.

El 2023 a Budapest

Abans del mundial de Tòquio es disputarà el de Budapest 2023, que tindrà lloc entre el 19 i el 27 d’agost de l’any vinent. Així, es faran dues edicions del campionat en dos anys, ja que els d’Eugene s’haurien d’haver celebrat el 2021, però es van ajornar per la pandèmia i per no coincidir amb els Jocs de Tòquio.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)