Tennis

Elias i Gakhov, finalistes en l’Eurofirms Girona

Tennis. El portuguès elimina l’alzirenc Pedro Martínez (3) i deixa orfe la final d’avui (11 h) de caps de sèrie i el rus es desfà del neerlandès De Jong

El veterà portuguès de 32 anys Gastão Elias (222è de l’ATP i que va arribar ser el 57è del món el 2016) va derrotar contra pronòstic el tennista d’Alzira de 25 anys Pedro Martínez (3r favorit i 121è de l’ATP) per 4-6, 6-2 i 6-4, protagonitzant la darrera sorpresa d’un torneig convuls pel que fa als caps de sèrie. El lusità jugarà avui la final del Challenger Eurofirms Girona-Costa Brava a les pistes del Club de Tennis Girona a partir de les 11 del matí contra el rus de 26 anys Ivan Gakhov (241è de l’ATP), que va posar fi a l’aventura del neerlandès de 22 anys Jesper de Jong (198è), que s’havia convertit per mèrits propis en la revelació del torneig gironí. Procedent de la fase prèvia, De Jong s’havia desfet en els quarts de final del primer favorit, l’argentí Pedro Cachín i no havia perdut cap set en els partits precedents, inclosos els de la qualificació. Però ahir no va poder frenar l’oponent en un partit prou disputat resolt en tres sets (6-4, 3-6 i 6-3) en què el vencedor va trencar tres cops el servei rival (3/6) i va salvar cinc pilotes de trencament que el van catapultar (2/7).

Els dobles

En la final de dobles, el català Oriol Roca i el basc Íñigo Cervantes van perdre per un doble 6-4 contra els indis Yuki Bhambri i Saketh Myneni.

L’Eurofirms Girona-Costa Brava és el segon torneig masculí de més graduació a Catalunya, amb una dotació de 73.000 euros. Neix després que el CT Girona organitzés durant tres anys consecutius, amb un èxit immillorable, el campionat de Catalunya absolut, memorial Joan Margets, i dues edicions del Future de 15K i 25K.

LA DADA

Gastão Elias té 32 anys i l’any 2016 va arribar a ser el número 57 del rànquing ATP
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)