El Barça reforça el lideratge amb una victòria de prestigi a Veszprém (30-31)

Gonzalo Pérez de Vargas, amb tretze aturades, ha estat escollit el jugador més valuós d’un partit tremendament anivellat

El Barça ha segellat una victòria de molt prestigi a la pista del Veszprém (30-31) que el referma en el lideratge de grup de la Champions i demostra que tot i les baixes pot continuar aspirant a tot. L’equip blaugrana ha esmenat les errades defensives del Palau Blaugrana (36-41) en un duel molt equilibrat i molt complet en totes les facetes del joc. Les aturades de Gonzalo Pérez de Vargas (13 i un 40% d’encert) han donat vida a l’equip de Carlos Ortega, que ha certificat el triomf amb un gol de Dika Mem a10 segons del final. El Barça ha segellat un triomf coral a partir de la defensa i en atac ha brillat Aleix Gómez, autor de 8 gols i infal·lible en els penals (4 de 4).

Amb els tres francesos a la primera línia Mem-Richardson-N’Guessan, el Barça ha respost a l’intercanvi de gols de la primera meitat. De fet, ha portat majoritàriament la iniciativa i ha arribat a tenir tres gols de renda (13-16) abans d’arribar amb un parcial de 15-17 al descans. Tot i que Fàbregas no ha tardat a marcar territori en el pivot –3 gols en 6 minuts–, la predisposició defensiva dels blaugrana –molt més durs en les accions d’un contra un– no tenia res a veure amb la del partit al Palau. En atac, el Barça també connectava bé amb Frade en el pivot i després d’una transició de Mem ja feia tota una declaració d’intencions amb un parcial de 6-8 (11’). Amb les primeres rotacions, el Veszprém va capgirar momentàniament el resultat (10-9), però després d’un frec a frec va tornar a prendre la iniciativa amb un Aleix infal·lible en els penals (4 de 4) per arribar a l’equador amb avantatge.

En el primer tram de la segona part, el Barça, amb Richardson com a director d’orquestra, ha sobreviscut a dues exclusions molt seguides –Frade (32’) i Ariño (36’)–i a l’efectivitat de Remili. Un contraatac culminat per Marguc ha tornat a situar el Veszprém per davant (23-22). A partir d’aquí, s’ha mantingut l’estira-i-arronsa fins al final, amb un gol d’avantatge a favor d’un i altre equip. Tres aturades espectaculars de Gonzalo Pérez de Vargas impulsaven el conjunt blaugrana, que amb els contraatacs d’Aleix i el gol final de Mem ha segellat el triomf per 30-31.