Estrena de luxe

El Barça Intersport excel·leix en defensa i imparteix una lliçó d'handbol en la visita del Füchse de Berlín

Iker va ser ovacionat en la seva tornada al Palau, però no va poder fer res davant el recital blaugrana

FC BARCELONA INTERSPORT: Sterbik, Juanín (2), Tomàs (6), Sorhaindo (5), Gurbindo (2), Jernemyr, Morros; Noddesbo (4), Entrerríos, Sarmiento (1), Montoro (5), Rutenka (8, 1p.), Stranovsky (1) i Rocas.

FÜCHSE BERLÍN: Heinevetter, Laen, Richwien (1), Bult (1 p.), Jaszka (3), Nincevic (3), Christophersen (3); Löffler (2), Spoljaric, Pevnov (4), Lund (1), I. Romero (4, 1p.) i Sellin (1).

El FC Barcelona Intersport va fer tota una declaració d'intencions en l'estrena de la lliga de campions al Palau. Una victòria sense pal·liatius, per onze gols de diferència contra el Füchse de Berlín, va ser la targeta de presentació del conjunt de Xavi Pascual a Europa. Un doble mur de contenció, l'eix de la defensa formada per Sorhaindo, Jernemyr i Morros, i un inspirat Sterbik sota els pals, i l'ampli ventall de recursos en atac van ser els arguments del Barça en un dels seus millors partits dels últims temps. Dues victòries contundents i un bagatge de 21 gols a favor són les dades de l'esperançador inici de l'equip blaugrana en les dues primeres jornades de la fase de grups.

El Füchse, líder de la Bundesliga i classificat en la final a quatre de l'última edició de la lliga de campions, amb prou feines va resistir 10 minuts amb el marcador igualat. El primer quart d'hora va ser suficient per comprovar les armes del conjunt local. L'aplicació en defensa va permetre que el Barça comencés a brillar en atac, ja fos per la lluita de Sorhaindo, les canonades de Rutenka o la mobilitat de Juanín i Tomàs. El conjunt berlinès es va encallar en atac i en sis minuts sense marcar va encaixar un parcial de 5-0 que obria les primeres diferències (10-4) en el resultat. Instants abans havia entrat en escena l'exblaugrana Iker Romero, que va rebre tota una ovació en la seva tornada al Palau. L'excapità es va mostrar especialment nerviós i excitat a l'escenari on va jugar durant vuit temporades. Les rotacions no es van notar en el bàndol blaugrana i en tot cas van servir per tornar a gaudir del braç executor d'Ángel Montoro, cada cop més desimbolt i confiat en les seves gegantines possibilitats. En el Füchse, es van poder veure les primeres espurnes d'Ivan Nincevic, la teòrica estrella visitant, molt apagada durant gairebé tot el partit.

En l'inici de la segona meitat les diferències es van accentuar. Amb el mateix full de ruta que el primer temps, el Barça va infligir un dur correctiu al seu rival (11-4), que deixava el duel gairebé dat i beneït amb a un quart d'hora per al final (26-14). Iker Romero va deixar els nervis als vestidors i va estrenar el seu compte golejador. Però una de les ovacions de la tarda se la va emportar Arpad Sterbik, que ahir va jugar els 60 minuts i va ser una de les claus de la contundent victòria local, amb un total de setze aturades. L'equip de Dagur Sigurdsson no va tenir capacitat de reacció i el Barça va afrontar l'últim tram amb molta tranquil·litat per refermar el seu lideratge en el grup. El Barça juga dimecres a Aranda i dissabte vinent reprèn la lliga de campions a casa contra el Dinamo de Minsk.

PARCIALS: 2-1, 5-4, 9-4, 10-5, 12-6, 15-10; 19-12, 23-12, 26-14, 27-16, 30-19 i 34-23. ÀRBITRES: Nikolov i Nachevski. Exclusions: Montoro (28'), Gurbindo (46'), Rutenka (52') i Noddesbo (56'), del Barça; i Spoljaric (23'), Pevnov (42') i Loffler (44'), del Füchse. COMENTARI: Abans de començar es va guardar un minut de silenci en memòria de l'exjugador del Barça Wunderlich, mort de càncer, i pel pare de Konstantin Igropulo, ara en les files del Füchse de Berlín. Laszlo Nagy, a la grada, va ser un dels espectadors de luxe del partit. PÚBLIC: Uns 2.318 espectadors.