Opinió

Sentiment i solidaritat barcelonista

La distròfia muscular de Duchenne afecta 1 de cada 3.600 nens i no té cura

Normalment els meus articles estan enfocats a l’aspecte esportiu i de gestió del nostre estimat club. Cada dia surten notícies relacionades amb aquests aspectes que em fan pensar que no anem ben encaminats. Però avui vull parlar d’un tema que no té a veure amb la gestió del nostre club, però sí amb el sentiment i la generositat de molts barcelonistes.

El cap de setmana passat, l’Associació Duchenne Somriures Valents, amb la col·laboració de la Federació de Penyes Barcelonès Est, va organitzar el IV Torneig de Futbol Solidari per aconseguir fons destinats a la investigació de la distròfia muscular Duchenne a l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Aquesta malaltia és un tipus de distròfia muscular que empitjora molt ràpidament. Els símptomes apareixen abans dels 6 anys i l’expectativa de vida arriba amb dificultat als 25. Actualment afecta 1 de cada 3.600 nens (aspecte que té a veure amb la manera que la malaltia és heretada), i en rares ocasions una noia se’n pot veure afectada. No hi ha cura per a la malaltia i l’objectiu dels tractaments és controlar els símptomes per optimitzar la qualitat de vida. Es necessita tota l’ajuda possible perquè els investigadors de Sant Joan de Déu trobin la cura a una malaltia que afecta tan dolorosament els nens i les seves famílies.

En aquest torneig de futbol-7 hi van participar equips de diverses penyes de la federació i un equip de periodistes i de gent coneguda, amb l’esperit d’ajudar en aquesta bona i bonica tasca. Jordi González, president de la federació, i Àngel Pérez, vicepresident de la coneguda penya Foment Martinenc, cada any s’involucren molt per tal d’aconseguit fer aquest torneig i atraure gent que pugui ajudar en aquesta gran tasca. Des d’aquí el meu gran reconeixement, simpatia i respecte per a aquests dos grans senyors.

A l’equip de la federació hi van participar Josep Maldonado, Toni Closa (diari Sport), Laszly Kubala (fill del llegendari Kubala), Toni Freixa (advocat i candidat a la presidència del Barça), Berna Peso (empresari), Sergi Ninou (periodista del programa Sin Concesiones a RKB), el cònsol d’Hongria i molts d’altres, entre els quals jo mateix. Deixant de banda l’aspecte esportiu, el torneig va congregar molta gent que demostra que el sentiment barcelonista és i serà solidari perquè forma part de la nostra manera d’entendre l’esport i la vida.

Voldria aprofitar per anunciar-vos una altra bona iniciativa que mereix el meu interès i col·laboració. Em refereixo a la V Trobada d’Entrenadors i Gent del Futbol Català, que es farà dissabte a les 12.30 h al restaurant Buffet Libre Orenes de Castelldefels. Hi participaran, entre d’altres, Jaume Creixell i Javier Clemente.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)