Seleccions

Catalunya inicia la defensa del títol de la GoldenCat

Hoquei sobre patins. L’equip de Jordi Camps debuta avui a Sant Hipòlit contra Portugal (20.30 h per Esport3), la subcampiona del món

La selecció catalana masculina comença avui al pavelló Oliveras de la Riva de Sant Hipòlit de Voltregà contra la potent Portugal (20.30 h per Esport3), la vigent subcampiona del món, la defensa del títol de la GoldenCat que va conquerir a Olot l’octubre passat derrotant França en la final. La segona edició de la competició, reconeguda oficialment per la federació internacional, mesurarà de nou el gran nivell de l’hoquei català, capaç de competir contra les grans seleccions tot i que Jordi Camps no pot convocar els deu jugadors –entre els quals hi ha la gran figura Pau Bargalló (Barça)– que ja han estat cridats abans per disputar l’europeu de Sant Sadurní d’Anoia amb la selecció espanyola. De fet, tant França, vigent subcampiona d’Europa rere Espanya, com Portugal i Itàlia, preparen la cita continental que es jugarà a l’Ateneu del 17 al 22 de juliol i que torna a Catalunya després de molts anys, concretament des de Barcelona 1979.

Selecció de nivell

Catalunya presenta un equip prou potent format pels porters Blai Roca (Noia Freixenet) i Oriol Codony (Finques Prats Lleida) i els jugadors de pista Sergi Llorca (Barça), Sergi Panadero (Barça), Gerard Teixidó (Voltregà Stern Motor), Xavi Costa (Noia Freixenet), Toni Salvadó (Noia Freixenet), Arnau Xaus (Parlem Calafell), Sergio Miras (Parlem Calafell) i Joan Galbas (Trissino). Xaus és l’únic supervivent de la selecció de la primera edició. El jugador amb més experiència internacional de l’equip català és l’incombustible Sergi Panadero, pal de paller tant del Barça com de la selecció espanyola durant molts anys i que continua a un gran nivell.

La GoldenCat és un dels tornejos cabdals de la III Setmana Catalana de l’Esport, que organitzen la UFEC i la SGEAF juntament amb les federacions catalanes. Els dos millors de la fase de grups jugaran diumenge la final i els altres dos conjunts lluitaran pel tercer lloc.

Reunió d’estrelles

El torneig, a banda de la reivindicació catalanista i de la demostració de força de l’hoquei català, és un luxe quant a figures de talla mundial. A Portugal, campiona als World Roller Games Barcelona 2019, destaquen els dos fins ara jugadors del Barça Hélder Nunes i João Rodrigues, probablement el millor rematador del món i que seguirà de blaugrana el curs vinent. O el gran golejador i jugador franquícia del Porto Gonçalo Alves. Els tres germans Di Benedetto han fet pujar sensiblement el potencial de l’hoquei sobre patins francès, que es comença a acostumar a pujar als podis de les grans competicions internacionals. A Itàlia, Giulio Cocco (Trissino) és el líder i màxim golejador.

Avui
França - Itàlia 18.15 h (E3)
Catalunya - Portugal 20.30 h (E3)
Demà
Catalunya - Itàlia 13 h (E3)
Itàlia - Portugal 18 h (E3) Catalunya - França 20.15 h (E3)
Diumenge
3r-4t llocs 10.45 h (E3) Final 13 h (E3) *Els horaris de diumenge poden variar en funció de la TV.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)