Programació La 2

Dilluns, 18 novembre de 2019
06.25
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 25'
06.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.00
Página 2
Amin Maalouf
Espai de llibres presentat per Óscar López per al públic en general. En el programa s'entrevisten els grans escriptors del moment.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
08.00
Ben Fogle. La gran migración
Des del Serengeti, que significa planes infinites a Tanzània, fins a les terres del Maasai Mara a Kenya i de tornada una altra vegada, els nyus lluiten per la supervivència. Ben Fogle viatja en globus aerostàtic amb el Dr. Grant Hopcraft, que l'acompanya en aquest viatge.
Documentals
Durada: 45'
08.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
09.00
El escarabajo verde
Aves desahuciadas
En l'actualitat, els habitatges de les nostres ciutats són l'hàbitat natural d'espècies com el pardal, el ballester, l'avió comú, l'oreneta o fins i tot els ratpenats, que nien i mantenen en els edificis el seu cicle vital. Alguns estudis recents revelen que la situació de les aus en un país resulta un bon indicador per mesurar la qualitat de vida dels seus habitants. Paradoxalment, l'activitat humana pot convertir aquests racons urbans en una autèntica trampa mortal per aquestes aus. En aquest sentit, la Societat Espanyola d'Ornitologia denuncia que les aus urbanes a Espanya han patit un declivi superior al 18% en els últims 20 anys. D'altra banda, malgrat que la legislació actual protegeix un gran nombre d'espècies d'avifauna urbana, les actuacions en les reformes dels edificis antics i el disseny, molt hermètic, de les noves construccions, resulten molt hostils per aquestes aus protegides, que són expulsades dels seus espais de nidificació. El programa ha visitat algunes de les iniciatives que es duen a terme per millorar la convivència entre aus i éssers humans en ciutats com Segòvia i Barcelona. Es descobreix el paper decisiu que tenen els arquitectes en plantejar els treballs d'obra nova o de reforma, i també es comprova com li donen una segona oportunitat per viure a un pollet caigut del niu al Centre de Recuperació de Fauna de Torreferrussa.
Altres
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Emissió dels reportatges 200 años del Museo del Prado I i Eshkol Nevo. A més, s'entrevista el metge i periodista Nicolás Romero i la periodista i escriptora Mari Pau Domínguez.
Altres
Durada: 60'
10.55
Documenta2
Inclou Ciudades que se hunden: Nueva York
Documentals
Durada: 50'
11.45
Los jardines franceses de Monty Don
Jardines de poder y pasión
Documentals
Durada: 60'
12.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
12.55
Mañanas de cine: Un hombre duro
L'ajudant del xèrif d'un poble de l'Oest inicia una relació amorosa amb la dona d'un ranxer despietat.
Pel·lícules
Durada: 75'
14.10
El origen de los inventos
Conmoción y pavor
Història de l'increïble origen d'alguns dels invents que van transformar el món i de les circumstàncies que van envoltar els seus inventors visionaris.
Documentals
Durada: 50'
15.00
En busca del Orient Express
La idea de crear un servei de passatgers que unís Europa Occidental amb el Sud-oest Asiàtic va sorgir de Georges Nagelmackers, creador de la francesa Compagnie Internationale des Wagons-Lits.
Documentals
Durada: 45'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Natural World: los depredadores de gigantes de África i Instinto letal: Linajes: La criança és una tasca dura que exigeix resignació, enfrontar-se a la mort, agusar l'enginy i sobreposar-se a la por. Pares i mares segueixen els seus instints per alimentar i tenir cura de les cries; i encara que en ocasions hagin de pagar un preu alt, faran qualsevol cosa per perpetuar el seu llinatge.
Documentals
Durada: 95'
18.05
Documenta2
Inclou Dentro del metro: viajar bajo tierra: Northern line
Documentals
Durada: 45'
18.50
Comida al descubierto
Inclou Ciruelas pasas, pimienta negra y queso suizo i Piña, vitamina D y flor de saúco: Repàs per algunes de les investigacions preferides del programa: Jimmy descobreix els efectes de la manca de vitamina D, Kate investiga per què la pinya canvia de gust en tallar-la i les seves múltiples propietats, i Matt descobreix com es converteix una flor salvatge en un refresc.
Documentals
Durada: 50'
19.40
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 20'
20.00
El cazador de cerebros
Prevenir el suicidio
El programa d'avui se centra en el suïcidi. Tots coneixem o hem sentit a parlar d'algun cas proper de suïcidi, i és que és la primera causa de mort externa a Espanya, amb una mitjana de gairebé quatre mil persones anuals. En aquest capítol, s'explica, des d'un punt de vista científic, què s'amaga darrere d'una de les majors xacres de la societat occidental. Per aprofundir en el tema, Pere Estupinyà parla amb Diego J. Palao, psiquiatre, director executiu del Servei de Salut Mental de la Corporació Sanitària Universitària Parc Taulí de Sabadell; Celso Arango, cap de Servei de Psiquiatria del Nen i de l'Adolescent a l'Hospital Gregorio Marañón; María A. Oquendo, expresidenta de l'American Psychiatric Association i de l'International Academy for Suicide Research, i Pilar Aparicio, directora general de Salut Pública.
Altres
Durada: 30'
20.30
La 2 noticias
Repàs a tota la informació d'actualitat des d'una òptica diferent.
Informatius
Durada: 30'
21.00
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
21.05
Top 10: el arte de la arquitectura
Las más célebres megaestructuras de transporte
Sèrie documental sobre algunes de les construccions arquitectòniques més espectaculars del món.
Documentals
Durada: 55'
22.00
El comisario Montalbano
Un tiovivo de intercambios
Diverses joves estan sent segrestades, i després alliberades sense mal, per un desconegut que oculta el seu rostre. Casualment, totes treballen a la banca. Per les mateixes dates, un jove antiquari desapareix després de no voler pagar a la màfia.
Sèries
Durada: 110'
23.50
Apocalipsis: la Primera Guerra Mundial
Infierno (III)
Dividida en cinc capítols, la sèrie intenta respondre a preguntes sobre si s'hauria pogut evitar el sacrifici de tota una generació, com va arribar tan lluny aquest conflicte cruel o com van poder homes i dones aguantar tants anys.
Documentals
Durada: 55'
00.45
Metrópolis
Coreografías del género
Espai de cultura que ha esdevingut un punt de referència obligat per a tots els inquiets per seguir les últimes tendències en el camp de la creació artística.
Altres
Durada: 30'
01.15
Conciertos de Radio 3
June's Kaleidoscope. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 35'
01.50
Un día en la vida de la Tierra
El día comienza
Documentals
Durada: 45'
02.35
Sobresalientes
Pata negra
Una mirada diferent sobre els aspectes en què destaquen els espanyols. Es tracta d'una injecció d'autoestima que tracta un tema diferent a cada programa i que compta amb la col·laboració de molts personatges destacats de la vida social espanyola.
Documentals
Durada: 25'
03.00
España a ras de cielo
Circulen, circulen
De la mà de Francis Lorenzo, aquest programa mostra els racons de la geografia espanyola a vista d'ocell i amb imatges espectaculars.
Documentals
Durada: 50'
03.50
Hoteles increíbles. La vida más allá del vestíbulo
Giraffe Manor, Kenia
Documentals
Durada: 50'
04.40
Semillas de alegría
Es mostren les realitats de diversos nens pertanyents a dos continents que lluiten per intentar aconseguir la felicitat exercint els seus drets fonamentals. A Aranjuez, Espanya, la Isabel i el Diego són amics; ella i la seva mare tenen moltes dificultats econòmiques, mentre que el Diego vol trobar el seu pare.
Documentals
Durada: 70'
05.50
Espacios naturales: huellas trashumantes
Cabreros trashumantes extremeños. Valle del Jerte
Un recorregut pels espais naturals protegits més bells de les diferents comunitats autònomes seguint els moviments de pastors i ramats.
Documentals
Durada: 10'