Programació La 2

Dilluns, 2 març de 2020
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 25'
06.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.00
Página 2
Mariana Enriquez
Espai de llibres presentat per Óscar López per al públic en general. En el programa s'entrevisten els grans escriptors del moment.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
Juegos mortales
A segundos del desastre
Per a alguns animals, simplement desplaçar-se d'un lloc a un altre pot ser realment perillós. Per això han de fer ús de les seves habilitats i del seu instint per guiar el seu camí.
Documentals
Durada: 50'
08.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
09.00
El escarabajo verde
Custodia verde
Programa divulgatiu sobre ecologia i medi ambient. Els seus continguts volen arribar a un públic ampli i no especialitzat.
Altres
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Emissió del reportatge El túnel del tiempo. Ídolos. Miradas milenarias 2ª parte. A més, s'entrevista Manuela Carmena, exalcaldessa de Madrid i jutgessa emèrita i el metge i periodista Nicolás Romero.
Altres
Durada: 60'
10.55
Documenta2
Inclou La mente curiosa: Nigel Latta, psicòleg i presentador, formula una pregunta aparentment senzilla: pretén descobrir què és el cervell. Un simulador virtual infantil anomenat BabyX ajuda a comprendre com el cervell modela i influeix en tots els aspectes de la nostra vida.
Documentals
Durada: 45'
11.40
Megaciudades magníficas
Jakarta
Jakarta és una bogeria: sis vegades la mida de París i amb 10 milions d'habitants, és la major urbs de el sud-est asiàtic, un gresol de gent de diferents orígens i religions; calorosa, caòtica i sorollosa, però sempre somrient.
Documentals
Durada: 55'
12.35
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
12.40
Mañanas de cine: Judas... ¡toma tus monedas!
Un oficial de l'exèrcit dels Estats Units roba un cofre amb 100.000 dòlars en or i segresta una dona bonica.
Pel·lícules
Durada: 85'
14.05
Las recetas de Julie
Pescado a la carta
És impossible parlar de productes de temporada sense esmentar peixos com el llobarro, el llenguado, el bacallà, o l'orada. La Julie fa una ruta de peixos en la que cuina bacallà amb xoriço a la salsa verge, llobarro a la sal, rap amb cansalada i cervesa, i estofat de maragota amb pèsols i tomàquet.
Altres
Durada: 55'
15.00
8 días que marcaron la historia de Roma
La decadencia de Nerón
L'any 54 d.C. Neró, amb 16 anys, succeeix el seu pare Claudi després de la seva mort com a nou emperador. Al principi van intentar controlar-lo tant la seva mare, Agripina, com el seu tutor, Sèneca, però el seu regnat va ser bastant nefast i la seva conducta, erràtica i dissoluta.
Documentals
Durada: 45'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Territorios del monzón: Esperando la lluvia i El regreso del lince ibérico
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou Cómo la ruta de la seda hizo el mundo: Guerra: La Ruta de la Seda era una complexa xarxa de comunicacions que ja unia la Xina amb Europa fa 2.000 anys i que va assegurar l'intercanvi cultural, religiós i tecnològic entre les civilitzacions. S'hi va forjar la nova forma de fer la guerra; cosa que ha marcat el destí de la Història.
Documentals
Durada: 55'
19.05
Las recetas de Julie
Las verduras de invierno
Les verdures a les estacions fredes s'ofereixen en sopes, pastissos, potatges o gratinats, que són fantàstics per al fred. Es visiten diverses hortes on les tècniques de cultiu són diferents, i es cuinen receptes originals de la zona, utilitzant salsifis, cards i verdures de temporada.
Altres
Durada: 55'
20.00
Escala humana
Necesito espacio
Cada col·lectiu i cada moment de les nostres vides requereix necessitats específiques que l'arquitectura ha de ser capaç de satisfer. Pel que fa al disseny d'espais, ja siguin per a la privacitat o per a la convivència, les persones són al centre de les decisions.
Altres
Durada: 30'
20.30
La 2 noticias
Repàs a tota la informació d'actualitat des d'una òptica diferent.
Informatius
Durada: 30'
21.00
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
21.05
Maestros de la ingeniería
Los conquistadores de las cumbres
Un viatge en el temps i l'espai per descobrir les circumstàncies que van envoltar la feina dels grans pioners de l'enginyeria, com l'aventura, empresa en 1951, de construir un telefèric que arribés als 3842 m d'altitud a Chamonix, fruit de l'enllaç entre l'alpinisme i la ciència.
Documentals
Durada: 55'
22.00
Documaster: Maria by Callas
Dècades després que la llegendària diva deixés els escenaris per sempre, el cineasta Tom Volf es va enamorar de la figura de Maria Callas. Va viatjar per tot el món entrevistant els seus amics més propers, obrint les portes de les seves col·leccions secretes, que inclouen més de 400 cartes privades, i descobrint fotografies mai vistes. Aquest documental és l'obra definitiva sobre l'artista. Fruit d'interminables hores de recerca, es tracta d'un àlbum profundament personal que invoca la veu de la diva desapareguda.
Pel·lícules
Durada: 115'
23.55
En portada
Inclou La odisea del Darién
Altres
Durada: 45'
00.40
Metrópolis
Amalia Pica
Amb motiu de la seva actual exposició de mitja carrera al Centro Andaluz de Arte Contemporáneo de Sevilla, es dedica un programa monogràfic a Amalia Pica. Al llarg de la passada dècada, aquesta artista argentina resident a Londres ha exposat en múltiples museus i centres d'art europeus i americans, així com en les biennals de Venècia i Xangai.
Altres
Durada: 30'
01.10
Conciertos de Radio 3
Dewolff. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'
01.40
This Is Art
Valentía
De manera didàctica i entretinguda, Ramón Gener ajuda a l'espectador a comprendre les obres d'art que millor representen el més sublim i intangible de la naturalesa humana, les emocions i els sentiments, i a entendre les circumstàncies que van envoltar als autors que amb més èxit van encarnar la valentia.
Altres
Durada: 50'
02.30
Sobresalientes
Rodado en España
El cinema espanyol està en auge, i així ho testifiquen els més de 100 milions d'euros de recaptació anuals i el lideratge que té a la producció de cinema iberoamericà. Es parla de tot això amb la guionista Marta Sánchez, l'actriu María Adánez i Paula Ortiz, una directora de cinema molt premiada.
Documentals
Durada: 25'
02.55
Las recetas de Julie
Pollo a la carta
Són els pollastres, galls dindis, galls i altres gallinàcies les que estan en el centre d'atenció de les receptes d'avui. Es fa un recorregut per les granges de la zona, coneixent les diferents races de gallines, així com les receptes locals i com s'obté el certificat de denominació d'origen.
Altres
Durada: 50'
03.45
Borgoña, el corazon de Francia
Borgonya, coneguda per la seva gran diversitat paisatgística i la qualitat dels seus vins, posseeix un patrimoni històric excepcional. A més, la seva naturalesa verge, la seva gastronomia i l'art de viure dels seus habitants ofereixen als visitants sensacions difícils de descriure.
Documentals
Durada: 55'
04.40
La gente más extraordinaria del mundo
La máquina suprema
El cos humà és una màquina amb enginyeria de precisió de la qual només es descobreix del que és capaç portant-lo als seus límits. En aquest episodi s'aprofundeix en el funcionament intern del cos humà que ha creat sorprenents mecanismes no superats per res que la humanitat hagi inventat.
Documentals
Durada: 45'
05.25
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
05.30
La aventura del saber
Emissió dels reportatges Mejor docente universitaria: Alejandra Cortés i NCC Iberoamericano. A més, s'entrevista l'escriptor Eduardo de los Santos i el meteoròleg José Miguel Viñas.
Altres
Durada: 30'