Programació La 2

Divendres, 30 juliol de 2021
06.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Destinos clásicos con Aled Jones
De Budapest a Viena
El programa segueix el gran riu Danubi mentre s'obre camí des de Budapest. La dramàtica història de Budapest revela les obres del talentós Franz Liszt i els que van venir després d'ell: Zoltan Kodaly i Bela Bartok. Tots van compartir el desig de crear música amb un sabor distintiu hongarès.
Documentals
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
08.10
Focas grises. Un viaje de supervivencia
Les foques grises són expertes a caçar preses ràpides i esquives, i són un dels depredadors més grans d'Europa. No obstant això, a mesura que les poblacions de peixos disminueixen i pateixen atacs de temibles depredadors i matances legals, el seu món canvia, juntament amb el seu comportament.
Documentals
Durada: 55'
09.05
Carlos V. Los caminos del emperador
Llegan las despedidas
L'Imperi otomà avança per Europa i Carles ha de frenar-ne l'expansió. No obstant això, l'emperador pateix un terrible esquinçament emocional amb la mort de la seva esposa. El rei de França, els focus luterans o la manca de liquiditat acaben per derrocar Carles, que comença a plantejar-se l'abdicació.
Documentals
Durada: 30'
09.35
Mi familia en la mochila
De las cataratas Victoria a Stone Town en Tanzania
La família arriba a les cascades Victoria, a Zimbàbue, i les visiten des de terra i les sobrevolen en helicòpter. Més tard, un mercat local és la sorpresa de la visita. Zanzíbar, a Tanzània, és la següent parada, on visiten l'Illa dels Presos i la sorprenent Stone Town.
Documentals
Durada: 30'
10.05
Isla Mauricio, la joya del Índico
Entre l'Àsia i l'Àfrica, Illa Maurici és avui el resultat d'una tumultuosa història forjada després d'un llarg passat colonial i una barreja de diferents comunitats des dels orígens. La seva història és única, i la diversitat cultural, sorprenent.
Documentals
Durada: 55'
11.00
¡Qué animal!
Fragas do Eume
El programa recorre aquesta setmana el Parque Natural Fragas do Eume, a la Corunya, el bosc atlàntic costaner més important d'Europa. Les seves 9000 hectàrees es conserven en un estat gairebé verge i alberguen espècies endèmiques com el caragol de Quimper o la salamandra cua-llarga.
Documentals
Durada: 30'
11.30
España a ras de cielo
Maravillas
Les quatre meravelles d'Espanya, El Escorial, l'Alhambra de Granada, la Sagrada Família i el Teide.
Documentals
Durada: 55'
12.25
Mañanas de cine: Maciste, el gladiador más fuerte
Al regne de Mersabad, l'Oniris intenta tenir el poder, però arriba el Maciste i fa fracassar el complot.
Pel·lícules
Durada: 95'
14.00
Históricos anónimos
El día que murió El Tempranillo
Jordi Corominas viatja a l'Andalusia de principis del XIX per conèixer la vida quotidiana de la seva gent i parlar amb una de les seves llegendes: el bandoler José María El Tempranillo.
Documentals
Durada: 50'
14.50
Las recetas de Julie con Thierry Marx
Suflés a la carta
La recepta, el suflé de formatge, ha perdurat durant segles. Encara que va començar sent un plat de la Cort molt sofisticat, actualment és un plat familiar que se sol prendre el diumenge a la nit.
Altres
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou El secreto de los depredadores: A la vista de todos i El test de la sabana
Documentals
Durada: 95'
18.05
Planeta selva
Selvas en la cumbre. Pinsapares de Andalucía
Al nord de l'Àfrica i al sud d'Europa creixen boscos únics als cims més elevats de les seves muntanyes. Són ecosistemes exclusius d'una bellesa singular. Alhora, constitueixen la llar d'una fauna molt variada com el trencalòs, l'arruí i la cabra salvatge.
Documentals
Durada: 30'
18.35
El escarabajo verde
La señorita
Reportatge sobre la història d'Asunción Linares, una de les paleontòlogues de referència d'Espanya. La ciència continua sent un assumpte d'homes, almenys en el perfil més destacable: el dels premis, les mencions i els honors. Si s'analitza el passat, el panorama encara és més descompensat en clau de gènere: l'empremta de les investigadores als llibres d'història és inexistent. Però sí que van existir i, a més, van influir en el desenvolupament de la recerca d'una manera molt més decisiva del que explica el relat oficial. Asunción Linares n'és un exemple.
Altres
Durada: 30'
19.05
Las recetas de Julie con Thierry Marx
El roscón de Reyes
En aquest programa, la Julie proposa fer l'autèntic tortell francès de reis casolà, alhora que dona alguns trucs per fer-lo més original. A més, en el viatge culinari, descobreix varietats regionals del tortell, així com un taller que fabrica a mà les seves figuretes.
Altres
Durada: 50'
19.55
Destinos clásicos con Aled Jones
De Viena a Salzburgo
La música del Danubi amb Beethoven, Mozart, Schubert, Johann Strauss II i Bruckner. Aquest episodi és un muntatge musical d'algunes de les grans ciutats o pobles que amb el seu paisatge van inspirar molts dels músics.
Documentals
Durada: 35'
20.30
Días de cine
El distribuïdor independent Enrique Costa és el padrí aquesta setmana i ofereix al programa una entrevista en la qual parla del cinema des d'aquesta posició que per a molts és un misteri, la dels distribuïdors, aquells que fan de mitjancers entre els que fan les pel·lícules i els que les exhibeixen.
Altres
Durada: 60'
21.30
Turismo rural en el mundo
Islas Canarias. El Hierro, La Gomera y La Palma
L'arxipèlag Canari compta a les seves set illes amb un 40% d'espai protegit, tres reserves marines, quatre parcs nacionals i set reserves de la biosfera. En aquest viatge, el programa visita tres d'aquestes illes sorprenents: El Hierro, La Gomera i La Palma.
Documentals
Durada: 30'
22.00
Historia de nuestro cine: Sin vergüenza
La Isabel és una professora d'interpretació que un dia, per casualitat, llegeix el guió d'un director de cinema a qui va conèixer de jove i en el qual veu reflectit l'idil·li que tots dos van mantenir. En intentar posar-se en contacte amb ell, fingeixen no conèixer-se. Tots dos tenen amants joves i han triomfat professionalment, cadascun a la seva manera, però cap dels dos ha oblidat el breu i intensi idil·li que van viure i que va marcar les seves vides per sempre.
Pel·lícules
Durada: 105'
23.45
Historia de nuestro cine: Moros y cristianos
Una família propietària d'una fàbrica de torrons es desplaça a Madrid per promocionar els seus productes en una fira gastronòmica. Aquesta decisió la prenen en contra de l'opinió del patriarca de la família i creador de l'empresa, el senyor Fernando Planchadell, que, fidel als seus principis, es resisteix a tota innovació.
Pel·lícules
Durada: 140'
02.05
Documenta2
Inclou Civilizaciones (Arte): Los ojos de la fe: La professora Mary Beard aborda el controvertit i perillós tema de la religió i l'art. Durant mil·lennis, l'art ha inspirat la religió tant com la religió ha inspirat l'art. No obstant això, hi ha problemes fonamentals que totes les religions comparteixen.
Documentals
Durada: 65'
03.10
Espacios increíbles
Una parella ensorra el seu vell garatge per edificar un taller d'artesania que sigui utilitzat per tota la família i motivi els seus fills durant el procés de construcció.
Documentals
Durada: 45'
03.55
Las recetas de Julie con Thierry Marx
Carne de caza
La Julie proposa un menú de temporada, unes receptes de carn de caça. El Thierry, per part seva, prepara una altra recepta exquisida. A continuació, l'espai s'endinsa en el món de la caça. A més, s'ensenya a fer dues grans receptes clàssiques: un coixí de la bella aurora i la llebre a la royale.
Altres
Durada: 50'
04.45
El secreto de los depredadores
Bajo el agua
Els rius i oceans són camps de batalla despietats, que proven constantment la valentia de fins i tot els carnívors més grans i mortífers. Així mateix, independentment de la temperatura, la profunditat o el terreny, cada hàbitat marí requereix dissenys corporals únics i tàctiques estranyes.
Documentals
Durada: 45'
05.30
Ruta Vía de la Plata
Dehesas y mercaderes
Serie documental de 14 episodios sobre esta importante vía de comunicación utilizada ya hace 3000 años, la Vía de la Plata.
Documentals
Durada: 40'