Espanya torna a superar Sèrbia (6-9) i s’endú el bronze del mundial

La defensa i les intervencions d’Edu Lorrio sota els pals han estat claus en la segona part (3-3, 2-3, 0-2 i 1-1)

La selecció espanyola, amb vuit jugadors catalans, ha tornat a superar Sèrbia (6-9) per certificar la tercera plaça en el mundial de Fukuoka i sumar una nova medalla per al grup de David Martín. La intensitat defensiva, especialment en els dos últims quarts, i les aturades d’Edu Lorrio (13 i un 68% d’encert), avui l’encarregat de guardar el marc hispà, han estat claus per trencar la igualtat inicial (3-3, 2-3, 0-2 i 1-1).

El primer quart ha acabat en taules (3-3), amb gols de Granados, Bustos i Sanahuja. El frec a frec i l’intercanvi de gols s’ha mantingut en el segon període. Amb tot, el conjunt espanyol ha pogut arribar al descans llarg amb un mínim avantatge (5-6) gràcies a un penal executat per Granados després d’una falta sobre Tahull. Abans, el mateix el boia de l’Atlètic Barceloneta i el canoner terrassenc havien segellat els altres dos gols del segon quart.

La tendència de domini hispà s’ha reforçat després de la represa. El conjunt de David Martín, amb grans intervencions d’Edu Lorrio sota els pals, ha fet un pas endavant en defensa i ha sorprès el rival a còpia de transicions. Munárriz, amb un llançament ràpid, i Perrone, en un contraatac ben assistit per Larumbe, han segellat un parcial de 0-2 que deixava el resultat en 5-8 abans d’entrar en el quart definitiu. L’últim període transitava sense gols fins que Perrone ha deixat anar al braç i ha signat el 5-9 per l’escaire que suposava pràcticament la sentència a 2:41 pel desenllaç. El mateix Perrone, en pròpia porta, ha marcat el definitiu 6-9 en una jugada desafortunada en què la pilota ha rebotat en els caps de Lorrio i del capità abans d’introduir-se dins la porteria. Vuk Milojevic havia estat el protagonista de l’últim llançament amb carambola final. Durant més de 18 minuts l’equip serbi havia estat incapaç de tombar la muralla hispana. Una anècdota final sense transcendència en un altre gran resultat dels de David Martín en un gran campionat.

Hongria, campió

Com la final femenina, el títol mundial masculi s’ha hagut de resoldre des de la tanda de penals. Grècia i Hongria han arribat empatats a 10 al límit del temps reglament i des del punt fatídic el conjunt magiar, el botxí de l’equip espanyol em semifinals, s’ha acabat emportant l’or, per 4-3.