Barça

Fermín lliga el 9 de 9

Fermín López, amb un gran gol, dos pals i un partidàs, impulsa el Barça cap als vuitens de la Champions i reserva taula per ser titular en el clàssic de dissabte

L’equip de Xavi acaba patint contra el Xakhtar, però la victòria es queda a Montjuïc

BARÇA 2 XAKHTAR 1

XAKHTAR DONETSK:Riznyk, Konoplya, Bondar, Matvienko, Azarobi, Bondarenko, Stepanenko (Eguinaldo, 92’), Zubkov, Sudakov, Kryskiv (Newerton, 62’) i Sikan (Kelsy, 70’). BARÇA:Ter Stegen, Cancelo, Araujo, Iñigo Martínez (Christensen, 82’), Marcos Alonso (Balde, 70’), Fermín (Marc Casadó, 82’), Oriol Romeu, Gündogan, Lamine Yamal, Ferran i João Félix (Marc Guiu, 75’). GOLS:1-0 (28’) Ferran. 2-0 (36’) Fermín. 2-1 (62’) Sudakov.ÀRBITRE:Ivan Kruzliak (eslovac). T.G.: a Balde, Ferran, Konoplya, Kryskiv, Bondar.PÚBLIC:41.409 espectadors al Lluís Companys.

Què feia Fermín a Linares? És la gran pregunta. El seu partidàs contra el Xakhtar no ofereix dubtes, estem davant d’un talent descomunal. Pedri i Xavi se’n van enamorar a l’instant durant la gira americana, amor a primera vista, i ara mateix ja no hi ha cap culer que no hagi caigut captivat davant el seu futbol. Quan un jugador tan jove surt del paraigua i el confort del Barça i marxa cedit a la primera divisió FEF és fàcil caure en l’oblit, però a Fermín se l’ha rescatat per a l’elit. Fermín va tastar el fang i ara assaboreix la glòria. De la humilitat del municipal de Linarejos al gran aparador de la Champions. Un tresor.

El dia de l’Athletic, Fermín va ser el primer a anar a buscar Marc Guiu per abraçar-lo al final del partit. Ahir les abraçades i les felicitacions van ser per a ell. L’MVP del partit. Dos pals, un gol i omnipresència des del treball i la intel·ligència tàctica. Fermín i deu més. Decidint bé en cada acció i amb una gran lectura de partit. Els culers el van descobrir el dia del seu golàs contra el Madrid en el clàssic de Las Vegas, però Europa el va descobrir ahir. Gran nit. En la seva primera titularitat en la Champions, la tercera seguida amb el Barça, Fermín va posar-se l’equip a l’esquena i va dibuixar un partit senzillament espectacular. Completíssim. Va omplir el buit de Gavi i el de Lewandowski. Té el mateix cor que Gavi, segurament sense aquell punt de bogeria, i arriba millor a l’àrea. Té gol. Seu va ser el golàs de la nit. Iñigo Martínez va iniciar l’acció amb una passada vertical des del darrere, Ferran va detectar Fermín i aquest va retallar cap enfora i des del balcó de l’àrea va connectar un xut estratosfèric directe a l’escaire. Pal i a dins. Era el segon gol de la nit, superada la mitja hora de joc. Però Fermín ja havia deixat la seva empremta en el partit molt abans. Va estar present en els dos gols i en totes les accions de perill de la primera part. En el gol de Ferran, Fermín havia enviat primer la pilota al pal després d’entrar a l’àrea de forma indetectable des de segona línia i controlar bé amb el pit la bona passada de Gündogan. També seva havia estat la passada a Cancelo en la segona gran oportunitat de gol de la nit. Ell va tenir la primera. Era el minut 7, va rebre una pilota dins l’àrea, va retallar, però no va resoldre bé davant Riznyk, que la va treure amb el peu. Fermín estava prenent encara mides al partit.

Amb el 2-0, el Barça va contemporitzar massa en la segona part mirant de reüll el clàssic i quasi ho paga car. Una ràpida transició i un gol de Sudakov van fer perillar els tres punts en algun moment. El Barça va resistir. L’únic futbolista que no va abaixar la intensitat va ser Fermín. Protagonista també en el segon acte. Ja amb el 2-1, va estavellar una pilota a l’arrel del pal i en l’acció següent va marcar un gran gol de cap, però el VAR el va anul·lar per un fora de joc mil·limètric. En posició il·legal per l’orella dreta. Molt justet. Però magnífica la seva rematada girant el coll i marcant bé tots els tempos. Un metre i 74 centímetres de talent pur. Fermín té el talent per triomfar al Barça però també té la mentalitat adient i els coneixements. Parla l’idioma Barça. És la seva cultura futbolística. No era la de Dmitró Txigrinski.

Xavi va aprofitar el partit contra el Xakhtar per donar descans a Balde. Marcos Alonso va jugar al seu lloc. També va donar continuïtat a Iñigo Martínez en detriment de Christensen, però els dos bons partits del central basc obren el debat de cara al clàssic de dissabte. Qui jugarà segur és Araujo, tot i que ahir va completar els 90 minuts, igual que un Lamine Yamal que no va tenir l’espurna d’altres dies i que va acabar un partit per primera vegada aquesta temporada.

Victòria important. El 9 de 9 a la butxaca i des d’avui tots els sentits posats ja en el clàssic. Konoplya, per cert, es perdrà el Xakhtar-Barça d’Hamburg per la targeta groga que va rebre en una falta sobre Balde. Marino Pusic haurà de fer canvis en el lateral dret d’aquí a tretze dies.

FERMÍN, MVP

Fermín s’estrena com a golejador en la Champions; tercera titularitat consecutiva

BALDE I IÑIGO

Alejandro Balde descansa amb vista al clàssic i gran partit altre cop d’Iñigo

JOÃO FÉLIX, UN COP

El portuguès rep un fort cop, però la seva presència en el clàssic no hauria de perillar

MINUT A MINUT

7’Fermín no resol bé davant Riznyk, que refusa amb el peu.
25’ Fermín posa una gran pilota dins l’àrea per a la incorporació de Cancelo, el portuguès decideix finalitzar ell la jugada i el seu xut el bloca amb les dues cames Riznyk.
28’ Gündogan llegeix el moviment de Fermín entrant des de segona línia, el d’El Campillo baixa la pilota amb el pit i la seva rematada toca al pal, però Ferran recull el refús i marca. Gol validat pel VAR.
36’ Golàs de Fermín. Iñigo inicia l’acció, Ferran assisteix Fermín, retalla i connecta un xut fabulós a l’escaire. La pilota toca al pal i entra.
49’ Centrada de Cancelo, remata de cap João Félix i posa una bona mà Riznyk.
62’ Ràpida transició del Xakhtar, Sudakov troba moltes facilitats per trepitjar àrea i bat Ter Stegen amb un xut col·locat.
69’ Pilota a la base del pal de Fermín, assistit per Lamine. Xut ras i de primeres des de fora l’àrea.
70’ Gol de cap de Fermín anul·lat per un fora de joc mil·limètric.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)