Barça

Clàssic a ritme de Stones

El Barça rep per primera vegada el Madrid a Montjuïc, amb l’objectiu d’acabar el ‘concert’ al davant en la classificació

El possible canvi de rol de Cancelo, sota la lupa en les hores prèvies

Gavi, 19 anys. Fermín, 20 anys. Balde, 20 anys. Lamine Yamal, 16 anys. Facin vostès mateixos la suma. Tots quatre tindran veu en el clàssic d’aquesta tarda a Montjuïc (16.15 h, DAZN), els tres primers com a titulars en l’onze de Xavi Hernández i Lamine amb candidatura ferma a ser protagonista en la segona meitat. Entre tots quatre no superen els 80 anys d’edat de l’incombustible i transgressor Mick Jagger. Llegenda viva, un mite que ha fet un pacte amb el diable. Eternament jove. El talent no té edat i tampoc data de caducitat. De la precocitat de les perles de la Masia al vigor etern de la icona del rock nascuda a Dartford, ara ja fa vuit dècades. En efecte, el 26 de juliol passat Jagger va posar el 8 i el 0 al pastís, justament tres dies abans del 3-0 del Barça contra el Madrid en el clàssic jugat a Las Vegas durant la gira pels Estats Units. Aquell dia Fermín es va presentar davant de tots els culers amb un golàs a Courtois. El porter belga, Éder Militão, Dani Ceballos, Arda Güler no seran a la cita d’avui. Tampoc Sergi Roberto, ni Pedri ni Kounde. Sí que tenen moltes possibilitats d’entrar en la llista Lewandowski, Raphinha i De Jong, que ahir es van entrenar amb el grup. En el cas del polonès, avui al matí farà una última prova i fins i tot no està descartada la seva titularitat. Seria un gol al Madrid ja abans de saltar a la gespa. Si Lewandowski és suplent, João Félix i Ferran es permutaran la posició del 9, com el dia del Xakhtar.

Serà un clàssic a ritme de rock. Com es va fer públic ja fa alguns dies, el Barça jugarà el partit amb una samarreta especial d’edició limitada amb el mític logotip dels Rolling Stones al pit. Una llengua icònica que Joan Laporta confia que els porti sort. El president tornarà a veure el clàssic a la llotja sense el seu amic Florentino al costat. Una altra absència del senyor Pérez, que la temporada passada ja va declinar la invitació en els clàssics de lliga i copa al Camp Nou, per tot el cas Negreira.

Xavi estarà pendent de la infermeria fins a última hora, però també hi ha expectació per conèixer la seva proposta tàctica per al partit. Tots els ulls estan posats en la figura de João Cancelo. El portuguès té tots els números d’abandonar el lateral. Contra el Real Madrid aquest lloc és territori d’Araujo, l’antídot de Vinícius en els últims clàssics amb Xavi com a entrenador. Això faria que Iñigo conservés el seu lloc a l’onze per tercer partit seguit, aquest cop al costat de Christensen. Cancelo farà de Cancelo. Llibertat total de moviments com sempre per expressar-se en atac. Xavi pensa en Cancelo com a vigilant de Bellingham, com a peça extra al mig del camp i amb l’opció d’atacar el carril dret sense angúnies, conscient que Araujo li cobrirà les espatlles amb Vinícius. El sacrificat seria Oriol Romeu, perquè Gündogan, Gavi i Fermín tenen plaça garantida.

El guanyador del clàssic mirarà el seu rival pel retrovisor. Que soni la música.

L’ANTÍDOT ARAUJO

L’èxit dels clàssics recents convida a mantenir de nou Araujo com a ombra de Vinícius

EL PERILL BELLINGHAM

Ancelotti arriba al partit abraçat a Bellingham: 8 gols en 9 partits (i 3 a la Champions)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)