Barça

Lluny de l’excel·lència

El Barça no s’enlaira i les dues darreres actuacions, descoratjadores, resulten inquietants

Amb una lliga al sarró el curs passat i viu a tot arreu en aquest, la realitat és que dos anys després del seu aterratge, Xavi no aconsegueix que el conjunt que orienta s’acosti al que aspira futbolísticament

“El Barça és el club més complicat del món.” Aquesta és una idea que repeteix habitualment Xavi Hernández i que ben segur que li continua rondant pel cap ara mateix. El preparador blaugrana té l’equip en una situació més que acceptable: en la lliga és tercer, a quatre punts del líder, el Girona, i a dos punts del segon, el Real Madrid, quan tot just ha començat la competició –queden 26 jornades per disputar-se–; en la Champions League, tot i la desfeta contra el Xakhtar (1-0) de dimarts, continua depenent d’ell mateix per classificar-se –ser primer– amb dues jornades al davant, i, en l’horitzó, hi ha la copa i la supercopa, que encara no han començat. Però això no és suficient al Barça, perquè el conjunt que orienta no s’acaba d’enlairar futbolísticament. En altres llocs, no seria inconvenient, ja que continua amb totes les possibilitats en totes les competicions, però a l’entitat blaugrana és una altra història i ell, més que ningú, n’és conscient.

I és que dos anys després que agafés les regnes del primer equip culer –de fet ahir va fer exactament dos anys de la seva presentació– viu, probablement, el moment més complicat a la banqueta. “Aquí no val el notable, només l’excel·lència”, va dir aquell dia el tècnic, i la realitat és que, ara mateix, s’està lluny d’aquesta excel·lència a la qual aspirava. L’equip no juga bé, no és recognoscible i li costa imposar-se als rivals. El curs passat va guanyar la lliga –també la supercopa– amb tota justícia i amb punts d’avantatge, però el joc no va acabar de ser convincent, aferrat a la presència de Pedri a la medul·lar i les actuacions descomunals al darrere d’Araujo i Ter Stegen. De fet, fins a 11 de les 28 victòries assolides en aquell campionat van ser per 1-0 o 0-1. I en aquesta campanya no ha millorat. Continua anant just, dels 11 triomfs que ha aconseguit entre la lliga i la Champions League, en vuit ha guanyat per un gol de diferència i en cinc marcant el gol definitiu a partir del minut 80. Tot plegat comença a inquietar l’exigent entorn, i més encara després de les dues últimes actuacions al feu de la Real Sociedad (0-1), en què va guanyar amb la postrema diana d’Araujo, i al del Xakhtar (1-0), en què va perdre mostrant molt mala imatge.

Tot té el seu procés, però el temps ja apressa i Xavi ha de trobar solucions per acabar de fer un equip que sembla que encara estigui verd. “Crec que és un tema mental; ni físic, ni de joc. Estem bloquejats. Hem de recuperar la gent, no ens podem apagar”, va indicar l’egarenc dimarts, analitzant el mal moment de l’equip. “Estem en un moment baix de confiança i és feina meva com a entrenador que la recuperin”, va continuar el preparador, que el cap de setmana a Sant Sebastià també va atribuir la mala versió a un factor extern al que és el pur joc. “Ens ha faltat intensitat”, va dir. L’entrenador no veu, ara mateix, un problema de futbol. “Hem de fer reset”, va assegurar.

Mentrestant, al vestidor també busquen respostes al sotrac. “Portem dos partits que no són bons. Al clàssic vam fer-ho bé fins al minut 60 i després vam abaixar una mica, i ara mateix no puc dir per què. Analitzarem la situació”, va asseverar Marc-André ter Stegen després de la desfeta a Hamburg. “Les sensacions esportivament no són bones. El futbol de vegades té aquestes fases. L’equip ha fet una feina espectacular i ens entrenem tots bé, amb una intensitat molt bona. De vegades no té explicació”, va indicar João Cancelo. “És un moment difícil per a nosaltres, però espero que ho superem aviat. Tenim coses per treballar i esperem millorar el nostre joc”, hi va afegir Robert Lewandowski. “Hem de seguir millorant, donar menys possibilitats al rival i arribar als finals de partit amb més possibilitats. Ara mateix està costant i hem de buscar solucions”, va completar Oriol Romeu. Diumenge (16.15 h), al Lluís Companys contra l’Alavés, l’equip culer té el següent compromís, un duel enverinat just abans de la nova aturada internacional que hi haurà les dues properes setmanes. El Barça de Xavi s’ha de trobar, ara que encara és viu a tot arreu.

Hem de seguir millorant. Ara mateix ens està costant i hem de buscar solucions
Oriol Romeu
MIGCAMPISTA DEL BARÇA
És un moment difícil per a nosaltres, però espero que ho superem aviat. Hem de treballar
Robert Lewandowski
DAVANTER DEL BARÇA
Portem dos partits que no són bons. Ara mateix no puc dir per què. Analitzarem la situació
Marc-André ter Stegen
PORTER DEL BARÇA
El futbol té aquestes fases. Estem fent una feina espectacular. No té explicació
João Cancelo
DEFENSA DEL BARÇA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)