Espanyol

Exercici de resistència

Espanyol. Els blanc-i-blaus van sumar la primera victòria del curs gràcies a un gol del debutant Braithwaite en el 83’, en un partit en què van anar a remolc d’un Athletic superior

Athletic Club 0 Espanyol 1

ATHLETIC:Unai Simon, Vivian, Yeray, Vesga, Berenguer, O. Sancet (Vencedor, 71’), Williams (Raúl García, 71’), Muniain, Williams Jr (Guruzeta, 55’), I. Lekue (Morci, 84’), De Marcos.ESPANYOL:Álvaro Fernández, Óscar Gil, Cabrera, Calero (Omar, 71’), Puado (Lazo, 71’), Joselu, S. Darder, Vini de Souza, B. Oliván, Braithwaite (Dani Gómez, 86’), Edu Expósito (Keidi Bare, 45’; Simo, 60’).GOLS:0-1 (83’) Braithwaite.ÀRBITRE:Martínez Munuera.T.G.:Cabrera, Sancet, De Marcos, Dani Gómez, Vencedor.T.V.:Cap.PÚBLIC:41.574 espectadors a San Mamés.

Exercici impressionant de resistència, el que va haver de fer l’Espanyol per aconseguir la primera victòria de la temporada. Ahir, els blanc-i-blaus no tenien una missió gens fàcil: sumar a San Mamés contra un Athletic Club que arribava a aquest duel amb màxima confiança després d’un bon inici de lliga, en què no havia perdut cap partit ni rebut cap gol. Però les estadístiques hi són per trencar-les, i el conjunt orientat per Diego Martínez va demostrar un cop més que creu fins al final i que no dona res per perdut. I és que el partit no se’ls havia posat gens de cara. Des del primer moment, l’Athletic va sortir a mossegar i l’Espanyol, ben tancat al darrere, amb una sòlida defensa i un Álvaro Fernández segur sota pals, va sortir-ne viu. Fins que es va girar la truita quan ningú s’ho esperava. Martin Braithwaite, que s’estrenava amb la samarreta blanc-i-blava i feia més d’un any que no marcava, va aprofitar un desajust defensiu dels lleons per marcar l’únic gol del matx en el minut 83.

Va ser un partit amb emocions noves per a molts jugadors. Álvaro Fernández i Martin Braithwaite van debutar amb l’escut blanc-i-blau com a titulars, mentre que Lazo ho va fer entrant en el 71’. Álvaro va substituir el sancionat Lecomte sota pals, i l’exdavanter del Barça va ocupar la posició d’atac de Rubén Sánchez, que arrossegava molèsties a l’isquiotibial i no va forçar. Per una altra banda, dos jugadors del planter, Simo i Omar, van debutar a primera divisió per substituir els lesionats Keidi Bare i Calero.

L’Athletic va sortir al terreny de joc imposant un ritme alt i controlant el joc a través d’una possessió amb molt criteri i mirant cap endavant. Ben aviat, van tenir la primera ocasió amb una passada filtrada de Yeray cap a Berenguer, que va arribar massa apurat, i Álvaro Fernández va aturar la pilota sense problemes. L’Espanyol, en el seu primer intent per ser protagonista i apaivagar la força amb què van sortir els locals, va arribar amb perill en el minut 9, quan Darder va fer una gran passada a Joselu, però aquest va perdonar dins l’àrea sol davant d’Unai Simón amb un xut que va sortir desviat. Tot i aquesta ocasió, la realitat és que eren els espanyolistes els que patien constantment amb les transicions ràpides i els contraatacs de l’Athletic. En l’última acció de la primera part, Berenguer, que va ser la principal amenaça dels visitants per les seves constants centrades des de la banda esquerra i els seus xuts, va tenir la més clara del partit fins aleshores amb una rematada des del balcó de l’àrea que es va estavellar al travesser. Al començament de la segona part, l’Espanyol va millorar gràcies a l’entrada de Keidi Bare per Edu Expósito. Amb la porteria entre cella i cella, el davanter danès, que poc protagonisme havia tingut en el primer temps, ho va provar amb un xut des de la mitja distància que no va generar gaire perill (45’). En el 62’, Keidi va marxar lesionat, però els blanc-i-blaus van continuar amb el seu pla de partit: aguantar al darrere i esperar la seva oportunitat. Una oportunitat que no va desaprofitar Braithwaite en el 83’. Després de desfer-se de dos defenses, no s’ho va pensar dos cops i va engaltar un xut que va anar directe al fons de la xarxa.

Créixer des dels resultats és més fàcil. Aquesta victòria pot donar ales a un Espanyol que ho necessitava, i molt.

ELS VESTIDORS

Hem hagut de resistir perquè no hi havia una altra manera de poder guanyar. Dono l’enhorabona a tots els jugadors
La lectura que ens deixa aquest duel és que serà un any dur i que haurem de suar sang per guanyar
Diego Martínez
entrenador de l’espanyol
Sabíem que era un camp difícil i hem lluitat fins l’últim minut. Estic molt orgullós de l’equip
Martin Braithwaite
atacant de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)