Espanyol

Braithwaite, el nou heroi

Espanyol. El davanter danès, que es va estrenar com a golejador el dia del seu debut, va donar tres punts d’or a un conjunt blanc-i-blau molt necessitat de victòries per agafar confiança

Martin Braithwaite tardarà a oblidar el 4 de setembre del 2022, no només perquè va debutar com a blanc-i-blau, sinó perquè va ser el dia que va tornar a sentir-se un futbolista important. Després d’un any complicat a can Barça, en què les lesions li van impedir tenir una certa continuïtat i mostrar totes les seves virtuts sobre el terreny de joc, el danès es va reivindicar vestint-se d’heroi a San Mamés amb un gol en el minut 83 que va donar la primera victòria de la temporada a l’Espanyol. L’internacional va aprofitar una falta d’entesa de la defensa local i, després de superar dos defenses, va batre Unai Simón amb un xut ras al primer pal. Un bon gol per començar la seva aventura a l’Espanyol.

Aquest va ser un debut somiat per al danès, que va veure com posava fi a una ratxa de quasi sis mesos sense jugar a primera divisió, i una sequera de més d’un any sense marcar. Des del 15 d’agost del 2021 no havia marcat cap gol. Va ser en la primera jornada de lliga del curs passat contra la Real Sociedad, encara amb la samarreta blaugrana. La temporada passada només va jugar cinc partits oficials, amb un balanç de dos gols i una assistència. Tot i aquests números, i que només havia fet dos entrenaments amb els seus nous companys, Diego Martínez va apostar per ell fent-lo sortir d’inici, en un escenari tan imponent i complicat com és San Mamés. El futbolista va respondre a la perfecció i es va guanyar el respecte de tota la seva nova afició tres dies després que s’oficialitzés el seu fitxatge pel club espanyolista. “Periquitos, primer partit, primer gol i primera victòria. Estic molt content. Continuarem treballant. Gràcies a tots. Ens veurem molt aviat.” Aquest va ser el missatge que Braithwaite, després del partit, va enviar a tota l’afició blanc-i-blava.

L’internacional també va assegurar que no necessita reivindicar-se després dels seus últims mesos al Barça, i que no té la necessitat de fer callar a ningú: “He lluitat fins a l’últim moment. He tingut una mica de sort, però porto el gol a les cames. No he de demostrar res a ningú. Estic tranquil i ara espero començar a jugar més.” Tanmateix, va afirmar que la seva adaptació ha estat molt ràpida pels companys i l’equip directiu: “Els jugadors i l’staff m’han acollit molt bé i està sent molt senzill adaptar-me als nous companys.” Un equip en qui confia tot i el començament irregular en la lliga. “Tenim potencial i s’ha de continuar lluitant. Aquesta victòria ens donarà confiança”, va dir.

El futbolista va aterrar a Barcelona el febrer del 2020, després d’abandonar el Leganés per 18 milions d’euros. Des de llavors, només va disputar 58 partits com a blaugrana, en què va marcar deu gols i va repartir cinc assistències. Amb la incertesa de la continuïtat d’RDT, l’Espanyol va aprofitar l’últim dia de mercat per aconseguir els seus serveis. L’Espanyol el volia, i ell volia continuar a la ciutat comtal. A més, també el va convèncer el projecte esportiu i la forma d’entrenar de Diego Martínez. Ara ha arribat a un equip on li serà molt més fàcil tenir minuts i la confiança de l’entrenador. Si les lesions li ho permeten i continua treballant de valent, pot convertir-se en el nou heroi d’aquest equip, necessitat de gols i victòries per agafar confiança i assolir els objectius.

EL PROTAGONISTA

58
partits
disputats en els seus dos anys i mig al conjunt blaugrana, amb un balanç de 10 gols i 5 assistències
Els jugadors i l’‘staff’ m’han acollit molt bé i és molt senzill adaptar-me als nous companys
Martin Braithwaite
davanter de l’espanyol
Porto el gol a les cames. No he de demostrar res a ningú. Estic tranquil i ara espero començar a jugar més amb el meu nou equip
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)