Mundial

Leo Messi ja el té

En la que ha estat probablement la millor final de la història dels mundials, l’Argentina de Leo Messi s’ha proclamat campiona del mon. Ha estat un partit amb un final de frenopàtic i amb múltiples episodis: Argentina ha guanyat 2-0 fins al 80; Mbappé ha enviat el partit a la pròrroga en un minut amb el 2-2; en el temps extra ha tornar a avançar-se Argentina i França ha tornat a igualar-ho perquè tot plegat es decidís als penals. A la tanda s’ha imposat l’albiceleste, amb una aturada del Dibu, i Messi, ja té el títol que tant buscava, anhelava i somiava. Ja no hi ha dubte; és el millor futbolista de tots els temps. Avui ha tornat a ser transcendental, amb un doblet i marcant el seu gol en la tanda de penals. Molt mèrit ha tingut l’Argentina d’acabar imposant-se en un partit que ha hagut de guanyat tres vegades.

I és que la primera part ha estat albiceleste. Del primer a l’últim minut. Amb energia, ben posada, ha dominat a una França contemplativa i ha generat arribades de perill, fins que en una d’aquestes, Dembélé ha fet penal a Di Maria. Messi (23’) ha transformat la pena màxima i ha indicat el camí d’una victòria que Di María (36’) ha encarrilat abans del descans, culminant una ràpida transició del conjunt orientat per Lionel Scaloni. Res, en canvi li funcionava al que entrena Didier Deschamps, que a la recerca d’un canvi ha tret del camp a Giroud i Dembélé per Kolo Munai i Marcus Thuram després d’encaixar la segona diana.

Ha seguit sense rutllar França, que en el segon temps, i Deschamps ha apostat per Coman i Camavinga i ha prescindit contra pronòstic de Griezmann i Theo Hernández. Tot i això, ha seguit grogui el combinat bleu, s’entreveia el tercer, fins que quan quedaven deu minuts Otamendi ha comès un penal a Kolo Muani en una acció aïllada. Mbappé (80’) l’ha ficat i tot seguit, sense temps per a res, Mbappé, de nou, ha empatat (81’) amb un golàs.

La pròrroga ha estat una bogeria, amb ocasions per tots dos. Ha anotat Messi (108’) en la segona part i quan semblava que el títol volava cap a l’Argentina, Mbappé, transformant un penal per mans de Montiel ha empatat una altra vegada. Precisament Montiel, ha estat l’autor en la tanda de gol definitiu. L’Argentina torna a ser campiona del mon després del 1986, suma tres estrelles.