Mundial

Triplet històric de Mbappé, però sense premi

És el segon jugador que marca un ‘hat-trick’ en una final del mundial després de l’anglès Goaffrey Hurst

Kylian Mbappé s’ha quedat amb la mel als llavis. Els seus res gols en la final del mundial de Qatar, dos d’ells de penal, no li han servit a França per conquerir el segon títol de campió del món de manera consecutiva i el tercer de la seva història, i és que han acabat caient en la tanda de penals –en què Mbappé també ha marcat el seu llençament– contra Argentina. El triplet de gols de Mbappé, però, quedarà per sempre en la història dels mundials, i és que el davanter francès s’ha convertit en el segon jugador de la història capaç de marcar un hat-trick en una final d’un mundial. Fins ara només ho havia aconseguit l’anglès Geoffrey Hurst, que en el mundial del 1966 va marcar tres gols en la final contra Alemanya que va donar el, de moment, únic mundial que té el país britànic.

Els tres gols de Mbappé en la final, això sí, li han servit per acabar sent el màxim golejador del mundial amb 8 gols, un més dels 7 que ha marcat Leo Messi. El francès, que també ha estat escollit segon millor jugador del mundial, ja suma 12 gols en els mundials després dels quatre que va aconseguir a Rússia 2018 i ho té tot de cara per acabar superant a Klose, que en va fer 16, com el màxim golejador de la història dels mundials. De moment, però, Mbappé no és ni el màxim golejador francès en els mundials, i és que Just Fontaine en va marcar 13, tots ells en el mundial del 1958 a Suècia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)