Girona

Assaig de Champions League

nou test

El Girona rep a Montilivi la Real Sociedad (21 h, Movistar LaLiga), en un duel que li pot obrir del tot les portes d’Europa el curs vinent

Després de la visita del conjunt donostiarra, un dels equips que millor joc practiquen, els de Míchel continuaran amb un mes terrorífic en què jugaran al Bernabéu i a San Mamés

El Girona rep un dels dos rivals de Champions League que queden per visitar Montilivi abans no acabi la temporada. La Real Sociedad arriba al feu gironí a 19 punts del conjunt dirigit per Míchel Sánchez, que comença un mes de febrer clau per saber si lluitarà per accedir a l’Europa League, a la Champions League –el desig–, o continuarà fent-la grossa per aspirar al títol de lliga –el somni–. I és que, després de la visita dels donostiarres, el Girona es desplaçarà al Bernabéu per mesurar de nou el seu futbol contra el màxim rival, i encadenarà un altre desplaçament a San Mamés, l’adversari més competitiu i en forma en la lluita per la Champions League. El mes, els blanc-i-vermells el tancaran a Montilivi amb un altre matx contra el Rayo Vallecano, que ja va visitar l’estadi en els vuitens de final de la copa (3-1).

Fins ara, el Girona ha perdut un partit en tota la lliga, contra el Madrid, el segon rival de Champions contra el qual va jugar. En la jornada inaugural, els de Míchel van estrenar-se al camp de la Real Sociedad amb un empat a un, en un dels tres partits en què han deixat escapar punts a domicili aquesta campanya –els altres van ser al camp del Betis (1-1) i al de l’Almeria (0-0)–. Els altres tres conjunts estatals que han disputat la màxima competició europea de clubs, el gran desig dels gironins de cara a la pròxima temporada, van claudicar contra l’equip revelació. El Girona va superar el Sevilla –al Pizjuán (1-2) i en la tornada a Montilivi (5-1)–, el Barça (2-4) i l’Atlético (4-3). Fites increïbles i molt complicades per a un club humil com el blanc-i-vermell.

Propostes semblants

Juntament amb el Girona, la Real és un dels equips de la categoria que millor futbol practiquen. La pressió elevada, el fet de ser protagonista amb la pilota –per defensar-se del rival i per atacar-lo– i tenir un caràcter ofensiu genera paral·lelismes entre els dos equips. Tot i això, els bascos aquest any no han tingut la regularitat necessària per ser un dels conjunts favorits a accedir a la Champions League, com sí que van tenir la campanya passada, en què es van mantenir entre els quatre primers classificats tot l’any. El conjunt dirigit per Imanol Alguacil sí que ha traçat una gran primera fase de la Champions, en què ha acabat invicte i primer de grup –jugarà contra el PSG els vuitens–, i la copa, en què és a semifinals després d’haver guanyat tots els partits –s’enfrontarà la setmana vinent al Mallorca, el botxí del Girona–. En la lliga, els donostiarres només han guanyat un partit, a Balaídos contra el Celta (0-1), en les últimes sis jornades –quatre empats i una derrota, en el duel basc contra l’Athletic.

A Montilivi, la Real Sociedad arribarà sense Take Kubo, un del seus jugadors diferencials, que està participant en la copa d’Àsia amb el Japó, una baixa que condiciona el joc de l’equip, i el Girona recuperarà efectius per a l’eix defensiu amb la tornada d’Eric Garcia, un puntual en el perfil dret, i Juanpe Ramírez, que ja s’han recuperat de les lesions.

Sense arribar en el millor moment i encara empantanegats en tres competicions, els de Míchel intentaran donar una estocada a un equip que pot arribar a ser un rival directe per acabar entre els quatre primers. Montilivi ha de continuar sent un fortí (28 punts de 33 de possibles), emplenar-se de gom a gom i imposar respecte (30 gols a favor, 12 en els últims tres partits, l’equip que n’ha aconseguit més de la competició).

EL MOMENT

La Real només ha guanyat un partit dels últims sis que ha jugat en el campionat de lliga

ESTILS

Com el Girona, la Real Sociedad vol ser protagonista amb la pilota per atacar i defensar

A primera, una pedra a la sabata

J.S.

El Girona s’ha enfrontat tres vegades a la Real Sociedad a Montilivi en partit de primera i en cap d’aquests partits ha sumat els tres punts. En els dos primers, en la primera etapa dels gironins a la màxima categoria, el resultat va ser d’empat: 1-1 el curs 2017/18 i 0-0 el 2018/19. La campanya passada, en la setena jornada, encara amb l’equip buscant el joc i la regularitat de resultats, els donostiarres van assaltar Montilivi amb un 3-5 indiscutible. En les anteriors etapes dels dos clubs a segona hi va haver cinc partits més amb tres triomfs dels gironins –dos als anys trenta i quaranta–, un empat en el primer enfrontament en LaLiga i una victòria de la Real Sociedad.

Antal, renovat fins al 2028

J.S.

El Girona va anunciar la renovació del central hongarès fins al 2028 i diposita així més confiança en el futbolista, que segurament serà part de la plantilla gironina de cara al curs vinent. Antal Yaakobishvili té 19 anys i va ser un dels escollits per fer la pretemporada amb el primer equip. Fins al 17 de gener, en l’enfrontament de vuitens de final de copa contra el Rayo Vallecano, no va poder debutar en partit oficial a les ordres de Míchel, i va oferir un gran rendiment en la segona part. Quatre dies després el jove central va debutar a primera divisió jugant 60 minuts en el gran triomf contra el Sevilla (5-1) i es va guanyar la titularitat en el partit de quarts de final de copa contra el Mallorca (3-2), en què els gironins van caure eliminats amb l’hongarès disputant els 90 minuts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)