Girona

El protagonista

Daley Blind

Una solvència que s’enyorarà

A banda de Blind, Yangel Herrera també va veure la cinquena groga i Míchel va acabar expulsat

Daley Blind té una llarguíssima trajectòria a l’esquena i ha disputat infinitat de partits transcendentals en competicions domèstiques, europees i, fins i tot, mundials, però ben segur que un dels dies que més recordarà és el d’ahir. I és que, un cop va acabar el matx, amb els gironins enfurismats per l’arbitratge, el neerlandès es va acostar a Gil Manzano i li va mostrar la seva discrepància. Sense fer gestos, i aparentment sense aixecar gaire el to de veu, però va ser suficient perquè el col·legiat extremeny li ensenyés la groga. Una groga caríssima, ja que li farà perdre’s el partit de la setmana que ve al Santiago Bernabéu contra el Madrid que els gironins estaven esperant amb moltes ganes des de fa setmanes. Blind no hi serà, com tampoc Yangel Herrera, que també va veure la cinquena groga, i Míchel, que va acabar expulsat.

L’absència del neerlandès de ben segur que es notarà, i molt. Perquè ahir, en un partit exigent i el dia que tornava a tenir com a company a l’eix defensiu Eric Garcia, Blind va tornar a fer una classe magistral d’allò en què ha excel·lit des del primer dia que va posar un peu a Montilivi. Cert és que va estar a punt de sortir a la foto d’un gol encaixat, quan Becker li va guanyar clarament la cursa en l’inici de la segona part i va acabar xutant desviat.

La velocitat no és el seu fort, és clar, i tampoc se li pot demanar que ho sigui. Però el neerlandès ho compensa, i de quina manera, perquè en totes les accions del joc és fonamental i, ahir, no va ser diferent. En la sortida, tot i no provar tants canvis d’orientació com és habitual en ell, només va errar en alguna passada en accions sense risc, mentre que en la resta sempre va donar oxigen a l’equip, tot i que Aleix Garcia no apareixia tant com li hauria agradat al Girona.

Si el Girona va deixar la porteria a zero va ser en bona part gràcies a Blind, capaç de treure de polleguera André Silva des del primer minut. A més, defensivament va tenir una intervenció providencial en el temps afegit de la primera part, quan es va quedar tot sol per defensar un dos contra un amb Brais Méndez i Becker i, gràcies a la seva magistral col·locació en tot moment, va interceptar la passada del primer cap al segon, evitant una acció que era molt més de mig gol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)