Girona

Contra això serà impossible

El Girona topa amb el VAR i acaba indignat amb l’actuació de Gil Manzano, que deixa sense Bernabéu Yangel, Blind i, de retruc, Míchel

Els de Míchel dominen el primer acte i pateixen lleugerament en el segon tot i tenir el triomf ben a prop amb una accelerada final

El Girona ja sap que li queden 15 rivals a batre i com que, per mèrits esportius s’ha guanyat a pols disputar el títol de lliga al Madrid, ja sap que també haurà de batallar contra factors externs que apareixen per art de màgia, quan menys els esperes. L’equip dirigit per Míchel va veure com el VAR va intervenir per anul·lar un gol de Yangel Herrera que no havia d’anul·lar i que, a poc a poc, va anar indignant els futbolistes i l’afició. En el tram final, Gil Manzano va amonestar Yangel Herrera, un dels apercebuts, va expulsar Míchel i també va deixar sense partit al Bernabéu Blind, ja amb el partit acabat. Un últim servei a un gegant que s’ha convertit en rival directe d’un club petit i humil.

La primera part va ser clarament dominada pel Girona, que va pispar la pilota a la Real Sociedad i el va obligar a posar-se la granota de treball per defensar i evitar que el rival li fes mal. El donostiarres, amb un onze ple de baixes i rotacions pensant en l’anada de les semifinals de copa contra el Mallorca, va apostar-ho tot a l’ordre, a interrompre el joc per impedir un ritme constant i elevat com aplica habitualment l’equip dirigit per Míchel Sánchez. Brais i Turrientes se’n van fer un fart, d’aturar rivals amb falta –els dos van acabar amonestats abans del descans i van rebre una ovació irònica dels presents.

L’altre mètode emprat pels d’Imanol va ser buscar l’errada gironina en la sortida de pilota i recuperar l’esfèrica en zona de tres quarts, una fórmula que tampoc va funcionar gràcies a la bona predisposició defensiva i el treball incommensurable de Daley Blind i Eric Garcia.

El Girona va ser l’equip que va portar el pes del joc i, per tant, qui va tenir més ocasions. Les dues primeres, curiosament, o a conseqüència de no trobar el camí més recte, van ser a través de la pilot aturada. La primera va arribar amb una falta directa executada per Tsygankov, que va fer lluir Remiro (14’), i la segona després d’un servei de cantonada executat per Tsygankov, que va cedir a Savinho i aquest de cara a Aleix, que va fer lluir Remiro (23’).

Només un minut després la polèmica va aparèixer a Montilivi i l’ambient va agafar un to escèptic a l’hora de poder competir de tu a tu amb els més grans. El VAR va anul·lar una diana de Yangel Herrera per un fora de joc 37 segons abans de Savinho en una de les tres jugades diferents que s’havien generat just abans del gol –dues centrades i una recuperació de Brais. La gran jugada del brasiler no va tenir premi, com tampoc un xutàs de Brais des de la frontal que Gazzaniga va refusar molt bé i que Oyarzabal va acabar introduint a la porteria en fora de joc (31’). Abans del descans, una pentinada d’André Silva va deixar sols Brais i Becker, però Blind, providencial, va tapar la passada del gallec, que es disposava a deixar sol el company (45+4’).

Pas endavant visitant

Ja va acabar bé la primera part i, en la segona, la Real va demostrar tenir personalitat i no empetitir-se davant d’un Girona que ha imposat respecte a la majoria dels rivals. La pressió dels bascos va ser cada vegada més acurada i elevada, fet que va ofegar la sortida de pilota blanc-i-vermella. Els dubtes dels de Míchel van augmentar la sensació de domini dels donostiarres, que també van generar perill, tot i que amb comptagotes. Les més clares van ser obra de Becker, que va guanyar una cursa a Blind –fàcil per ell– però no va prendre una bona decisió quan ho tenia tot de cara (50’), i la més clara, a través de Brais, que va caçar un mal refús d’Aleix Garcia i va obligar a intervenir Gazzaniga (72’).

Al Girona, li quedava energia al dipòsit per fer una accelerada final que va acabar amb ofuscada i indignació general. Yangel Herrera va posar a prova Remiro després d’una bona conducció de Jhon Solís (83’) i Yan Couto, en disputa amb Barrene, gairebé permet a Valery fer el gol de la victòria (95’). Entremig de les dues ocasions, groga a Yangel, que es perdrà el duel crucial al Bernabéu, i amb el partit ja acabat, també groga a Blind, que tampoc hi serà contra el Madrid. Tot en ordre, Gil Manzano. I el Madrid que somriu per sota el nas, sabedor que li estan cuinant al gust el títol de lliga, posant pedres a la motxilla dels rivals.

CONDICIONATS

La baixa de Dovbyk i el joc que fa la Real va obligar Míchel a apostar per Portu en punta

FREC A FREC

Els gironins van controlar el primer acte però la Real va reajustar el seu pla en el segon

ORGULL

El Girona suma ja 15 jornades sense conèixer la derrota i continua acumulant punts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)