Futbol sala

El gran repte del Barça

Futbol sala. L’equip d’Andreu Plaza enceta avui al Palau sense el suport del seu públic (21 h) la final a quatre de la Champions 2019/20 contra el potent KPRF, l’equip del Partit Comunista rus

El Barça afronta el primer gran repte del curs amb l’objectiu de regnar de nou a Europa rendibilitzant la seva qualitat i fons d’armari i el fet que la final a quatre de la UEFA Champions Futsal que correspon a la temporada passada es jugui a casa, tot i que, malauradament, a porta tancada. El KPRF –el Partit Comunista rus– és avui (21 h / E3) el primer escull. Tot i ser debutant en la Champions, va resoldre la fase prèvia de la competició amb tres triomfs, igual que el Barça, oferint detalls del seu potencial. Mai abans s’han enfrontat i tampoc mai abans s’havia jugat la final a quatre al Palau. El Pozo Múrcia, per la seva banda, buscarà contra el Tiumén, també rus (16 h), el pas a la final –dotze anys després– d’una competició que mai no ha guanyat. El Barça es va entrenar dimecres a la pista negra que ha instal·lat la UEFA al Palau.

L’equip d’Andreu Plaza ha perdut els dos darrers partits oficials i ha de reaccionar. En el darrer de la lliga passada contra el Llevant i divendres passat contra el Peníscola en el primer partit de la competició 2020/21. La gran notícia per reconquerir Europa és el retorn a l’equip de l’exjugador del Tiumén Ferrão, que mou els fils de l’atac. El tanca portuguès Coelho, fitxatge d’aquest curs, és baixa perquè ja va jugar la competició amb el Benfica.

El KPRF té a les seves files l’estimat segovià Lin, bicampió amb el Barça, i Artem Niyazov, que va fer el mateix amb l’Ugra el 2016. El jove rus ha estat elegit millor jugador de la Superlliga 2019/20. A més, en el conjunt moscovita també hi ha dos vells coneguts de l’afició barcelonista: el capità Rómulo (2016-17) i l’ala pivot de l’Albacete Raúl Gómez, del planter blaugrana. El seu màxim golejador a Europa, el brasiler Paulinho, no jugarà per lesió. L’equip de Besik Zoidze ha incorporat el tanca brasiler Nando (Ugra) i Sokolov (Norilsk) per reforçar una plantilla de nivell en la qual també disposa del pivot brasiler Simi Saiotti, l’hàbil esquerrà Asadov, Bagirov i l’experiència de Fukin, Burkov i Razorenov.

PROTAGONISTES

Amb la Champions tenim una espina clavada i estem treballant molt fort perquè la tercera sigui la bona
Adolfo
Serà diferent de tot. Fa molts mesos que treballem per aquest objectiu. Ho donarem tot per vèncer
Andreu Plaza

Lozano, Aicardo i Dyego, campions de blaugrana

Tres jugadors de la plantilla han guanyat la Champions amb el Barça. Lozano en té dues (Lleida 2012 i Bakú 2014); i Aicardo i Dyego una (Bakú 2014). Les dues finals guanyades són contra el mateix rival: el Dinamo de Moscou. Tres jugadors més l’han guanyat amb altres equips. Daniel n’ha guanyat dues amb el Movistar Inter (2017 i 2018), Marcenio una amb el Gazprom-Ugra (2016), i el segon entrenador Miguel Andrés quatre: dues amb el Playas de Castelló (2002 i 2003) i dues amb l’Inter (2006 i 2009). Lozano ha jugat les sis del Barça. A banda dels títols, el balanç és d’una derrota en la final (Lisboa 2015) i tres en semifinals (Tbilisi 2013, Saragossa 2018 i Almaty 2019). La bèstia negra és el Kairat, amb tres victòries.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)