Futbol sala

Nou format, velles ambicions

Futbol sala. El Barça enceta contra el Dobovec eslovè (20 h, Esport3) la final a vuit de Zadar amb el repte de sumar una segona Champions en un mateix curs, només mig any després de l’aconseguida al Palau Blaugrana

Mig any després d’haver assolit la tercera Champions en el seu palmarès, amb un Palau Blaugrana buit a causa de la Covid-19, el Barça està en disposició de lluitar per un altre títol europeu en la fase final de Zadar (Croàcia). La possibilitat de sumar dues lligues de campions en tan poc marge de temps motiva especialment la plantilla barcelonista. “Ens fa molta il·lusió guanyar dues Champions seguides la mateixa temporada, és el que més volem i tenim la plantilla per aconseguir-ho”, ressalta Ferrao, el pivot de referència del Barça.

Un rival molt físic

Tot i la il·lusió i l’ambició del vestidor culer per alçar una quarta Champions, de moment no volen mirar més enllà del partit de quarts de final contra el Dobovec eslovè (20 h, Esport3). I és que la fase final de la competició europea ha passat de quatre a vuit equips i, per tant, eleva el grau de dificultat per aconseguir-la, amb un rival més i un partit més per arribar al guardó més preuat. En la roda de premsa prèvia, el tècnic Andreu Plaza es va referir al primer escull al pavelló Kresimir Cosic de Zadar: “El Dobovec és un equip molt físic, amb jugadors molt forts, i s’ha de tenir en compte que en la Champions l’arbitratge és més permissiu. Tenen ple d’internacionals amb Eslovènia i Croàcia, i serà una eliminatòria molt complicada.” L’entrenador gironí hi afegeix una altra dificultat a l’hora de preparar aquest partit i és l’escassa visibilitat de la lliga eslovena. “A hores d’ara, per exemple, no hem tingut la possibilitat de veure com ataquen amb cinc jugadors i això és un factor clau en el nostre esport”, ressalta. Si superen aquest primer obstacle, el Barça s’enfrontaria dissabte al vencedor del partit entre el Kairat Almaty i el Benfica, que obrirà la competició aquesta tarda (15 h). En tot cas, Plaza no vol, de moment, anar més enllà: “Només podem preparar un partit i, si guanyem, ja pensarem en la resta.” Per l’altra banda del quadre, els emparellaments de quarts de final són el Movistar Inter-Ugra Iugorsk i l’Sporting-KPRF, que no entraran en acció fins demà.

El Barça es va traslladar dilluns a Zadar amb setze jugadors, inclosos els porters del Barça B Óscar de la Faya i Àlex Lluch, i també l’argentí Santi Rufino, tot i que només catorze es podran asseure a la banqueta. A Barcelona es van quedar el capità Sergio Lozano i el porter Miquel Feixas, que continuen el procés de recuperació de les seves lesions. No faltaran a la cita Coelho, Adolfo i Ferrao, que van ser baixa per precaució en l’últim desplaçament de lliga a la pista de l’O Parrulo. Ferrao considera que a l’equip hi pot haver certa pressió no tant per assolir el títol europeu sinó pel fet d’haver perdut les dues finals de la copa d’Espanya i la supercopa al WiZink Center. “El nostre equip està fet per guanyar i ara tenim l’oportunitat de tornar a guanyar el títol més bonic; hem de transformar aquesta pressió en positiu”, sentencia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)