Futbol sala

Ferrão allunya els fantasmes

Futbol sala. Un ‘hat-trick’ del pivot blaugrana trenca la malastrugança contra el Kairat Almaty i deixa el Barça en disposició de lluitar contra l’Sporting per la segona Champions consecutiva

Barça 3 Almaty 2

BARÇA:Dídac, Aicardo, Dyego, Ferrão, Marcenio –cinc inicial–; Coelho, Daniel, Adolfo, Esquerdinha, Ximbinha, Matheus, Joselito, Povill i De la Faya (p.s.).KAIRAT ALMATY:Serikov, Gadeia, Douglas Junior, Orazov, Fernandinho –cinc inicial–; Humberto, Nurgozhin, Edson, Rangel, Akbalikov, Yesenamanov, Diego Favero i Tursagulov..GOLS:1-0 (17’) Ferrão. 2-0 (21’) Ferrão. 2-1 (24’) Diego Favero. 3-1 (33’) Ferrão. 3-2 (35’) Fernandinho.ÀRBITRES:Pelissier i Cerny.

Inter 2 Sporting 5

MOVISTAR INTER:Jesús Herrero, Cecilio, Boyis, Saldise, Eric –cinc inicial–; Alez González, Trípodi, Pola, Raya, Iacovino, Borja, Fernando i Pito.SPORTING DE PORTUGAL:Guitta, Joao Matos, Taynan, Alex Mirerlim, Cavinato –cinc inicial–; Gonçalo, Turé, Tomas Paço, Zicky, Erik, Pany Varela i Pauleta.GOLS:0-1 (1’) Cavinato. 1.1 (11’) Borja. 1-2 (12’) Guitta. 1-3 (23’) Taynan. 2-3 (31’) Tomás Paço (p.p.). 2-4 (34’) Pany Varela. 2-5 (39’) Erick.ÀRBITRES:Galante i Kovács.

Ferrão, amb tres gols marca de la casa, es va convertir en el millor antídot per posar fi a les llegendes negres i treure’s les espines de les tres derrotes anteriors contra el Kairat Almaty. Les semifinals de Tbilisi 2013 i Almaty 2019, i la final de Lisboa 2015 queden lluny i el Barça estarà demà en l’Arena Kresimir Cosic en disposició de tornar a fer història i lluitar pel segon títol consecutiu de la UEFA Futsal Champions League, només mig any després d’haver-ho aconseguit al Palau Blaugrana. L’últim escull serà l’Sporting de Portugal, que ahir va demostrar el seu potencial contra el Movistar Inter (2-5).

L’equip blaugrana va prendre el comandament des de l’inici i va amenaçar el seu rival amb diverses oportunitats. Aicardo, Ferrão, Esquerdinha, reservat en els quarts de final, i Adolfo, en un contraatac, van tenir a prop el primer gol del Barça. El Kairat Almaty ho passava malament i Kaka va ordenar l’atac amb cinc jugadors per tallar el ritme del conjunt d’Andreu Plaza. Així van arribar els primers xuts a porta dels kazakhs, que fins aleshores ni s’havien aproximat a l’àrea de Dídac Plana. El Barça va tornar a agafar impuls i Ferrão va provocar la cinquena falta de l’Almaty. Dyego va engaltar una canonada i va fer lluir-se el jove Serikov, que amb el peu va impedir el primer gol del vigent campió europeu. El gol es tornava a ensumar i el premi a la insistència blaugrana va arribar als 17’. Ferrão va rebre d’esquenes a porteria i a la mitja volta i amb un xut al primer pal va sorprendre el tercer porter del conjunt kazakh. Com en els quarts de final, el considerat millor jugador del món va ser l’encarregat de desembussar el partit en el millor escenari. En el tram final, l’Almaty va tornar a atacar amb cinc jugadors, però l’1-0 es va mantenir fins al descans.

Si en la primera meitat el Barça havia necessitat 17 minuts per marcar en la segona només li van fer falta 53 segons. Ferrão, el mateix protagonista i en un acció similar, va aprofitar la connexió amb Marcénio per tornar a veure porteria a la mitja volta, tot i l’oposició de dos rivals. Amb dos gols de renda, l’equip blaugrana va fer un pas enrere i el Kairat Almaty, dos endavant. El conjunt kazakh va avisar diverses vegades i va poder retallar diferències amb un xut ben col·locat de Diego Favero (24’). El partit s’havia descontrolat quan el Barça ho tenia millor. L’equip de Plaza va tenir uns minuts de dubtes, però de mica en mica es va anar traient la pressió de sobre i va recuperar el guió del primer temps. En aquesta situació van tornar a arribar oportunitats de gol. El tercer del Barça i el tercer de Ferrão va arribar després d’una recuperació de Dyego, que va assistir Aicardo i en una triangulació perfecta va rubricar el pivot de Chapecó. Amb set minuts de partit, el Kairat Almaty va tornar a apostar pel porter jugador. En aquesta disposició, el conjunt kazakh va tornar a retallar diferències amb un xic de fortuna, amb un rematada de Fernandinho que va desviar Coelho i va descol·locar el porter maresmenc (35’). Ja no hi va haver temps per a més i el Barça ja és a només un pas de la glòria.