Ciclisme

Canvi de líder per una caiguda

Ciclisme. Taaramäe cau a onze quilòmetres del final de l’etapa, arriba a més de dos minuts, i Elissonde hereta la primera posició de la Vuelta. Philipsen guanya a l’esprint i ja suma dues victòries en aquesta edició

Rein Taaramäe (Intermarché) va cedir el lideratge de la Vuelta per culpa d’una caiguda. L’estonià es va veure implicat en una caiguda massiva a la part davantera del pilot quan només faltaven onze quilòmetres per al final de l’etapa. Va haver d’esperar per canviar de bicicleta i va perdre temps. La trentena de corredors que van passar sense problemes van esperar uns quatre o cinc quilòmetres que anessin arribant més corredors i van començar a preparar l’esprint a sis quilòmetres del final. Rein Taaramäe havia perdut més d’un minut, estava pràcticament sol, i va cedir més de dos minuts en la línia de meta. El francès Kenny Elissonde (Trek), que era el segon, va passar al primer lloc de la general i manté els cinc segons de marge sobre l’eslovè Primoz Roglic (Jumbo).

La victòria a l’esprint va ser per al belga Jasper Philipsen (Alpecin), que va sumar el seu segon triomf en aquesta edició de la Vuelta. Va superar el neerlandès Fabio Jakobsen (Deceuninck), el guanyador d’abans-d’ahir. L’escapada del dia, com en l’etapa anterior, es va formar en els primers quilòmetres, amb l’asturià Pelayo Sánchez (Burgos) i els bascos Oier Lazkano (Caja Rural) i Xabier Mikel Azparren (Euskaltel), que van tenir set minuts d’avantatge. El pilot va atrapar Oier Lazkano, l’últim supervivent, a setze quilòmetres de la meta.

La pujada a la Balconada d’Alacant, que és el final de la setena etapa, que es disputa demà, serà sense públic. La zona està molt seca i hi ha risc d’incendi.

Etapa 5 (184,4 km)
1r J. Philipsen (Alpecin) 4h24:41
2n F. Jakobsen (Deceuninck) m.t.
3r A. Dainese (DSM) m.t.
4t J.S. Molano (UAE) m.t.
5è P. Allegaert (Cofidis) m.t.
61è D. de la Cruz (UAE) m.t.
125è R. Taaramäe (Interm.) a 2:21
General
1r K. Elissonde (Trek) 17h33:57
2n P. Roglic (Jumbo) a 0:05
3è L. Calmejane (Ag2r) a 0:10
4t E. Mas (Movistar) a 0:20
5è M.A. López (Movistar) a 0:26
6è A. Valverde (Movistar) a 0:32
7è G. Ciccone (Trek) m.t.
25è D. de la Cruz (UAE) a 1:52
27è R. Taaramäe (Interm.) a 1:56
Regularitat
1r J. Philipsen (Alpecin) 131 punts
Muntanya
1r R. Taaramäe (Interm.) 10 punts
Joves
1r E. Bernal (Ineos) 17h34:29
Equips
1r UAE Team Emirates 52h42:44
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)