El Sant Andreu es queda a les portes de la remuntada contra el Telimar Palerm (13-14)

S’ha refet d’un inici dubitatiu (3-5) i ha plantat cara al conjunt sicilià en la seva estrena en l’Euro Cup després de tretze anys

El CN Sant Andreu ha perdut per la mínima contra el Telimar Palerm (13-14) en la seva estrena en la primera fase de l’Euro Cup en el grup que es disputa a Sibenik (Croàcia). El conjunt andreuenc s’ha quedat a les portes de puntuar en la seva tornada a la competició europea després de tretze anys d’absència. Tot i un inici dubitatiu (3-5, 2-2, 4-4 i 4-3), el conjunt de Juan Carlos Sanchón ha sabut reaccionar i a punt ha estat d’aconseguir l’empat en l’últim quart. En l’aspecte ofensiu, han destacat els quatre gols de Niko Paul i de José Javier Bustos.

Només començar, Bustos ha deixat la seva targeta de presentació amb un potent i col·locat xut per l’escaire. El conjunt sicilià, però, ha posat la directa i amb ràpides transicions i aprofitant les accions de superioritat ha pres la iniciativa. El Sant Andreu ha replicat amb un gol de Paul en home de més i un altre de l’esquerrà Guillem Frigola des de l’extrem (3-5). El ritme de joc s’ha alentit en el segon quart, amb més protagonisme de les defenses. El parcial ha estat de 2-2 (5-7), amb Frigola i Bustos responent a l’encert d’Andrija Basic.

Després de la represa, el Palerm ha tornat a veure porteria amb relativa facilitat, aprofitant algun desajust dels barcelonins. Els gols de Luca Marziali i el tercer de Basic (5-9) han encès els llums d’alarma en el CN Sant Andreu i Juan Carlos Sanchón no ha dubtat en demanar temps mort. El conjunt català es resistia a donar-se per vençut. Ha aturat l’embranzida siciliana i en l’intercanvi de cops ha pogut arribar al quart definitiu amb només dos gols de desavantatge (9-11), després de les dianes de Bustos, Paul (2) i Tenorio. Les forces encara s’han equilibrat més en el quart definitiu. Paul, amb el braç calent, ajustava les diferències (10-11), però el Palerm resistia l’embat. El Sant Andreu ha tingut diverses oportunitats per empatar, però li ha faltat un punt d’encert en els moments decisius per rubricar la remuntada. Amb tot, en els últims segons encara ha disposat d’una jugada en superioritat per empatar el partit, però el porter rival ho ha impedit. A més de Paul, en l’últim quart també ha marcat Bustos i Yago Bofill (2). En aquest quart també ha brillat Diego Tebar, amb diverses intervencions de mèrit sota els pals, i la defensa, que s’ha multiplicat en les jugades en inferioritat numèrica.

Demà el Sant Andreu jugarà dos partits: a les 10 h del matí contra el Carouge de Ginebra i a les 19.45 h del vespre contra el Solaris Sibenik, l’equip amfitriós.