Ofici i lideratge

Handbol. El Barça té sota control un Wisla Plock rocós, tanca la primera volta de la Champions en primer lloc i manté el frec a frec amb el Veszprém

Wisla Plock 25 Barça 28

ORLEN WISLA PLOCK:Alilovic; Lucin (8, 3 p.), Piroch, Samoila (1), Perez Arce, Terzic, Mihic (3) –set inicial–;Jastrzebski (p.s.), Daszek (5), Zarabec, Scroczyk, Fazekas (1), Krajewski (1), Dawydzik (5), Mindegia (1) i Zhitnikov.BARÇA:Nielsen; Valera (3), Mem (7), Wanne (3), N’Guessan (3), Aleix (3, 1 p.), Frade (3) –set inicial–; Gonzalo (1), Carlsbogard (2), Gallego, Ariño, Janc, Petrus, Richardson (1), Cikusa (2) i Rodríguez (1).PARCIALS:0-2, 3-6, 4-6, 7-10, 9-13, 11-15; 12-16, 15-20, 18-21, 20-24, 22-25 i 25-28.ÀRBITRES:Merz i Kuttler. Exclusions: Terzic (6’ i 21’), Samoila (14’) i Lucin (25’), per part del Wisla Plock; i Frade (10’), Rodríguez (19’) i Mem (33’), per part del Barça.

El Barça va fer els deures a la pista del Wisla Plock per tancar la primera volta de la lligueta com a líders i mantenir el frec a frec amb el Veszprém. L’equip blaugrana va tenir la iniciativa des del principi fins al final, tot i que no va poder posar en pràctica el seu joc habitual contra un rival molt rocós, amb una defensa molt intensa i que va provocar més errades i imprecisions del compte. En els moments complicats, va tornar a emergir el lideratge i l’ascendència de Dika Mem (7 gols) per frenar les aspiracions poloneses.

La posada en escena va ser blaugrana. Amb molta mobilitat en la primera línia, bones connexions amb el pivot i recuperacions de pilota, el Barça va segellar un primer parcial de 2-6. El conjunt català va passar una fase de certa desconnexió, però el Wisla Plock, si bé va escurçar distàncies (4-6), no va poder capgirar el resultat. El Barça tornava a agafar embranzida i va arribar a l’equador amb quatre gols d’avantatge (11-15). El botí hauria pogut ser més gran, però als blaugrana els van penalitzar algunes errades i imprecisions.

La segona meitat va ser similar a la primera. L’energia de Mem impulsava el Barça fins al 15-21. El Wisla Plock replicava (18-21), però els blaugrana mantenien el marge de seguretat. Sense ritme, la segona part va anar transitant amb diferències que oscil·laven entre els cinc i els dos gols. L’entrada de Gonzalo va ser providencial. Va aturar un penal a Lucin i tot seguit va marcar un gol a porteria buida aprofitant que el Plock atacava amb set jugadors. Al Barça li va faltar frescor per rematar la feina i al Plock, confiança i determinació per posar els blaugrana contra les cordes. L’equip de Carlos Ortega, en tot cas, va sumar dos punts per ofici que el mantenen una jornada més com a líder.