Un festí abans del parèntesi

Handbol. El Barça aparca la Champions durant un parell de mesos amb un triomf plàcid contra el Celje i un lideratge sòlid a quatre jornades del final

Barça 39 Celje 30

BARÇA:Gonzalo; Aleix (2), Mem (3), Richardson (9, 2 p.), Frade (6), N’Guessan, Wanne (5) –set inicial–; Nielsen (p.s.), Valera (1), Carlsbogard (4), Gallego (2), Ariño (2), Thiagus, Zarzuela (4), Langaro (1) i P. Cikusa.CELJE PIVOVARNA LASKO:Zaponsek; Mazej (1), Krecic (3), Cokan (8, 3 p.), Ivankovic (7), M. Janc (6), Zabic (1) –set inicial–; Mesarec (p.s.), Cirovic, Antonijevic (2), Maric (1), Milicevic, Korze i Rakit (1).PARCIALS:3-3, 7-5, 11-7, 15-9, 18-10, 21-13; 23-16, 26-18, 31-22, 32-26, 35-29 i 39-30.ÀRBITRES:Karim Gasmi i Raouf Gasmi. Exclusions: Aleix (33’), per part del Barça; i Milicevic (18’), Ivankovic (22’) i Maric (56)’, per part del Celje.PÚBLIC:Uns 2837 espectadors al Palau Blaugrana.

El Barça es va regalar un festí contra el Celje abans de la pausa de la Champions per la disputa de l’europeu de seleccions. L’equip blaugrana deixa aparcada durant un parell de mesos la competició continental amb els deures fets. Líder sòlid, amb un balanç de nou victòries i una sola derrota, el Barça (18) té ara dos punts de marge respecte del Magdeburg (16), que ha passat a davant del Veszprém (14). El conjunt hongarès va sortir sorprenentment escaldat de la seva visita a la pista del Wisla Plock de Xavi Sabaté (37-30). L’equip de Carlos Ortega reprendrà la competició al febrer per afrontar les quatre últimes jornades de la fase de grups.

El Barça va encarrilar la victòria en una primera meitat molt completa (21-13). Després d’uns minuts de tempteig, va posar una marxa més impulsat per les recuperacions en defensa i l’encert de Carlsbogard en les transicions (8-5). El tècnic del Celje va demanar temps mort (11’), però el conjunt blaugrana ja anava embalat. Wanne, Mem i Richardson s’afegien a la festa contra un rival que s’encallava en el mur local i s’estava més de 7 minuts sense veure porteria. El Barça obtenia una màxima renda de 9 gols (19-10) i, tot i que el Celje es va despertar en el tram final, els de Carlos Ortega arribaven a l’equador amb el triomf coll avall.

Tot just començar la segona meitat, l’exclusió d’Aleix Gómez (33’) va propiciar el debut en competició europea del jove extrem de Cardedeu Oriol Zarzuela. El capità del filial, molt intens, va treure or dels minuts en pista i va sumar quatre gols per a la causa. En aquest primer tram de la segona meitat també va brillar l’aportació en atac de Frade (6). El partit s’havia convertit per moments en un intercanvi de gols (32-25) i Ortega va demanar temps mort (47’) perquè l’equip es tornés a centrar en defensa. Un parell d’aturades de Gonzalo van tornar a donar tranquil·litat a la parròquia local, que va gaudir de valent de l’última embranzida blaugrana.

Era molt important acabar primers abans del parèntesi. La primera part ha estat molt bona en defensa
Carlos Ortega
Ha estat el debut somiat en la Champions; al Palau Blaugrana, amb bona entrada i marcant quatre gols