Handbol

Projecte de baix cost

El Barça no compta amb Cindric per la seva discontinuïtat en el joc i una fitxa elevada, i admet que Gonzalo tindrà la porta oberta si arriba amb una oferta inassumible del Kiel

El pressupost es reduirà un 10%

Tocava fer balanç de la temporada del Barça i sobretot aclarir alguns punts del futur immediat de la secció d’handbol, condicionada per les retallades econòmiques. A Colònia, el tècnic Carlos Ortega ja va qualificar de “notable alt” un curs en què han segellat 61 victòries, un empat i únicament dues derrotes, les dues contra el Magdeburg. “Hem guanyat cinc dels set títols possibles, però és cert que hem perdut dos partits, fora del temps reglamentari i que ens han separat de dos títols més. Això no ha d’entelar que hem fet una gran feina”, va remarcar el tècnic andalús. El coordinador esportiu de la secció, Joan Marín, va coincidir amb l’anàlisi de l’entrenador.

Els punts més candents de l’ordre del dia, però, eren la situació de Luka Cindric i el futur del capità, Gonzalo Pérez de Vargas davant els cants de sirena del Kiel. En aquest sentit, va quedar clar que el club blaugrana no compta amb el central croat, tot i que té dos anys més de contracte. Pel que fa al porter format al planter, que també té signat fins al 2025, hi ha interès per allargar-li el contracte, però el Barça és conscients que li haurà d’obrir la porta si arriba amb una oferta inassumible per les actuals circumstàncies econòmiques del club. Ortega també va explicar per quina raó s’ha apostat per dos joves pivots de projecció –Javi Rodríguez i Jaime Gallego–, una vegada es va frustrar la primera opció, el fitxatge d’Artsem Karalek, del Kielce, per cobrir la marxa ja coneguda de Ludovic Fàbregas al Veszprém.

Un 10% menys

Marín va aclarir que els 7,5 milions d’euros de pressupost de la secció quedarien reduïts en un 10% amb vista al curs vinent. La primera víctima d’aquesta retallada és Luka Cindric. “Hem pensat que per la seva discontinuïtat en partits i entrenaments, i per la seva elevada fitxa era la persona adequada”, va sentenciar el coordinador esportiu, que va admetre que estan gestionant la seva sortida amb el seu representant. L’afer de Gonzalo és diferent. “Li hem ofert l’ampliació. Com no hem de voler que es quedi un porter de la casa excepcional! Peró si té una oferta inassumible, tenint en compte que hi ha un altre gran porter, com Emil Nielsen, no podem tenir gran part dels calés a la porteria. Entendríem que volgués marxar. La decisió és a les seves mans”, hi va afegir.

Els futurs pivots

Joan Marín també va explicar les circumstàncies del fitxatge fallit de Karalek: “Havíem arribat a un acord amb el jugador i el Kielce, però a última hora el club polonès es va destapar amb una xifra molt més elevada i vam haver de retirar l’oferta.” Davant d’aquestes circumstàncies, el club va optar per una altra via per cobrir la baixa de Ludovic Fàbregas. “No era realista fitxar un jugador top i vam seguir el millor camí que podíem prendre. Haurem de tenir paciència, però a mitjà termini tindrà els seus fruits. Luis Frade haurà de fer un pas endavant i des del cos tècnic farem tot el possible perquè els dos joves valors entrin ràpid a la dinàmica de l’equip i s’adaptin a la nostra manera de jugar”, va remarcar Ortega, en referència als dos joves pivots espanyols –Javi Rodríguez i Jaime Gallego– que s’anunciaran oficialment al mes de juliol.

Mateixes expectatives

A pesar de les retallades, Marín considera que no s’han de rebaixar les expectatives de l’equip. “Estic segur que lluitarem per ser novament a Colònia. No canvio aquesta plantilla per cap altra d’Europa”, va etzibar. El coordinador de la secció també va trencar una llança pel seu tècnic: “Volem que continuï i hi estem treballant [el seu contracte expira el 2024]. És el líder que volem per a aquest equip.” Al seu torn, Ortega també es va referir a la nova realitat blaugrana: “El Barça té i sempre tindrà equip per competir i emportar-se els títols. Pot ser que en un futur immediat haguem de treballar molt més i tenir una plantilla més curta, però això també té coses positives, com la gestió de la plantilla i la motivació dels jugadors perquè disposaran de més minuts a la pista.” A partir d’ara, el Barça ha d’apostar per “intentar avançar-se per fitxar jugadors que puguin interessar, guanyar celeritat, buscar jugadors amb temps suficient per introduir-los al projecte dos anys abans de la seva explosió”. “Farem una temporada per complir amb els objectius marcats, no sense esforç i possiblement no sense derrotes. Però arribar a Colònia no serà un somni impossible”, va concloure.

LES FRASES

A Gonzalo li hem ofert una ampliació, però no podem tenir gran part dels calés a la porteria.
Joan Marín
Coordinador de l’handbol
El pla de viabilitat ens obliga a reduir la massa salarial i ell [Cindric] té una de les fitxes més altes
Joan Marín
coordinador del barça d’handbol
Si no podíem fitxar un jugador ‘top’ [Karalek] el millor era apostar per dos joves que donaran fruits
Carlos Ortega
entrenador del barça

Dimarts, sorteig de Champions

El dimarts 27 de juny es farà el sorteig dels dos grups de la Champions, un cop aquesta setmana ja s’han anunciat els setze equips que jugaran la màxima competició europea. Als deu equips amb plaça fixa, el GOG Gudme, el Barça, el PSG, el Magdeburg, el Kiel, el Veszprém, l’Eurofarm Pelister, el Kielce, el Porto i el Celje, s’hi han afegit el Zagreb, l’Aalborg, el Montpeller, el Pick-Szeged, el Wisla Plock i el Kolstad noruec, aquest últim premiat per una invitació extra. Sorprenentment ha quedat fora dels escollits el Dinamo Bucarest de Xavi Pascual, que s’haurà de conformar a jugar la lliga europea, com l’Sporting, el Kadetten Schaffhaussen i el Kristianstad.

Martí Soler marxarà cedit a un equip d’Asobal per continuar creixent

El Barça té una base important de jugadors vinculats al projecte per a les pròximes temporades, però en època de vaques magres el planter també pot tenir un paper important. “En dos anys a la banqueta, en Carlos Ortega ha fet debutar fins a sis jugadors del planter i alguns han disposat de força minuts. Alguns continuaran al Barça Atlètic i altres marxaran cedits per continuar creixent”, va comentar el coordinador esportiu, Joan Marín. Martí Soler, que des del desembre és en dinàmica del primer equip a conseqüència de la lesió d’Aitor Ariño, és un dels que marxaran cedits a un equip de la lliga Asobal, segons va confirmar el mateix Marín. Tampoc s’ha d’oblidar que el Barça té cedit al Granollers el central Bruno Reguart, inclòs en l’operació pel fitxatge de Pol Valera. En aquest sentit, Carlos Ortega continuarà amb un ull posat al Barça Atlètic: “Sens dubte la plantilla es pot complementar amb jugadors del planter. Tenim dos extrems esquerres que ja hem vist que estan preparats [Martí Soler i Ian Barrufet], i els germans Cikusa [Djorde i Petar], a la primera línia, també són jugadors de gran talent i s’han d’anar adaptant. Haurem de treballar moltes hores i fer entrenaments individuals, però la base és sòlida per seguir sent competitius.” En aquest sentit, Marín també va recordar que els equips júnior i cadet havien assolit el títol de campions d’Espanya, i l’infantil s’havia classificat en quart lloc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)