Handbol

La creu dels penals

Final a 4 de la Champions. El Barça cau des del punt fatídic en les semifinals amb el Magdeburg, la seva bèstia negra, i veu frustrada l’aspiració de conquerir la tercera corona europea a Colònia

Magdeburg (2) 38 Barça (1) 38

SC MAGDEBURG:Jensen; Smits (12,6 p.), Saugstrup (3), Chrapkowski (1), Kristjansson (5), Damgaard (8), Mertens (2) –set inicial–; Portner (p.s., 1), Pettersson, Meister, Bergendahl, O’ Sullivan (1), Bezjak (4), Hornke (1 p.) i Weber (2).BARÇA:Nielsen; Aleix (8, 4 p.), Mem (4), Petrus, Fàbregas (6), N’Guessan (9), Wanne (3) –set inicial–; Cindric (2), Makuc (4), Janc (2) Carlsbogard, Frade (1) i Richardson.PARCIALS:2-2, 5´6, 9-9, 12-14, 15-15, 16-18; 17-20, 22-22. 25-23, 26-25, 29-29 i 31-31. Pròrroga: 35-33 i 38-38. Penals: 40-39.ÀRBITRES:Eliasson i Palsson. Exclusions: Kristjansson (17’), Bergendahl (25’), O’Sullivan (43’, 48’ i 51’), Saugstrup (44’), per part del Magdeburg; i Fàbregas (13’), Janc (25’) i N’Guessan (34’), per part del Barça.PÚBLIC:19.200 aficionats al Lanxess Arena.

PSG 24 Kielce 25

PARÍS SAINT-GERMAIN:Palicka (1); Kristopans (4), L. Karabatic (2), Syprzak (3,1 p.), Steins (6), Nenadic (1), Greville (1) –set inicial–; Green (p.s.), Solé (1), Mathe, Toft Hansen, Balaguer, Prandí (4), N’Tanzii Keita (1).BARLINEK INDUSTRIA KIELCE:Wolff, Moryto (4,2 p.), A. Duixebàev (6), Karalek (5), Karacic (2 p.), Olejniczak (1), Sicko (3) –set inicial–; Kornecki (p.s.), D. Duixebàev (1), Nahí, Kounkoud (1), Tournat (2), Sánchez-Migallón i Gebala.PARCIALS:2-1, 5-6,7-8, 11-10, 13-13, 14-16; 14-16, 15-17, 19-20, 21-21,24-24 i 24-25.ÀRBITRES:Horacek i Novotny. Exclusions: Grebille (8’ i 11’) i Steins (50’), per part del PSG; i Olejnickzak (8’) i Gebala (19’), per part del Kielce.

El Magdeburg, la bèstia negra del Barça aquests dos últims cursos, es va interposar en el camí cap a la dotzena Champions blaugrana, la tercera consecutiva a Colònia. La tanda de penals, que l’any passat havia sortit cara contra el Kielce (37-35) aquest cop va sortir creu contra el colós germànic, que ja li havia pispat els dos últims títols de la Super Globe. Des del punt fatídic, només Aleix va veure porteria i les errades de Wanne, Richardson, Mem i Fàbregas van acabar enterrant les aspiracions blaugrana. Al Barça li tocarà jugar avui (15.15 h, Esport3) la final de consolació contra el París Saint-Germain, que continua negat en la final a quatre i ahir va sucumbir contra el Kielce de Talant Duixebàev (24-25).

La primera meitat ja va ser molt equilibrada. En la posada en escena, els dos equips van triar el camí més ràpid per arribar a la porteria contrària, amb un ritme de vertigen. El partit era un continu intercanvi de gols. El lateral dret danès Michael Damgaard Nielsen (6 gols al primer temps) feia mal a l’eix de la defensa blaugrana, però Aleix Gómez replicava en les transicions amb els seus millors minuts del curs. La major aportació de la porteria del Barça, amb vuit aturades d’Emil Nielsen (34%), i la major efectivitat de la primera línia van obrir una petita escletxa després d’una diana de N’Guessan (11-13). El tècnic del Magdeburg Bennet Wiegert va voler canviar la dinàmica i després de demanar temps mort va canviar l’inquilí de la porteria alemanya. Nikola Portner va entrar en el lloc de Mike Jensen. Un penal executat per Kay Smits i un contraatac rubricat per Lukas Mertens va restablir l’equilibri (14-14). Domen Makuc va entrar en la rotació i amb tres accions de mèrit va tornar a donar la iniciativa al conjunt català. Dika Mem va elevar la renda als tres gols (15-18) i Smits, altre cop de penal, va deixar el parcial de la mitja part en 16-18.

Reacció alemanya

Després de la represa, el Barça va tornar a ampliar l’escletxa fins als tres gols (17-20) amb una altra diana de N’Guessan. Però la posterior exclusió del lateral francès va donar ales al Magdeburg, que impulsat per la sorollosa afició alemanya va reaccionar de valent. Un parell de pèrdues de pilota i un gol a porteria buida de Portner van igualar el resultat (21-21). Kristjansson confirmava la rèplica local (23-22). Carlos Ortega es veia obligat a demanar temps mort i va optar per fer entrar el capità, Gonzalo Pérez de Vargas, sota els pals. Van ser els pitjors moments dels blaugrana, que no podien aturar les persistents accions d’un contra un del rival i van encaixar un parcial de 6-1. Les males notícies s’acumulaven perquè Dika Mem es va lesionar al bessó i va abandonar la pista. Portner es feia més gran en la porteria local i va aturar un penal a Aleix. Però no tot estava perdut. La defensa oberta, amb Blaz Janc com a element dissuasiu, va generar dubtes en l’atac germànic. El Barça va igualar el resultat, Mem tornava momentàniament a pista i el partit va entrar en una fase d’intercanvi de gols.

Suspens final

Es va arribar als últims cinc minuts amb empat a 29. Wanne, des de l’extrem, donava vida als blaugrana (29-30). La tensió era màxima, però per uns minuts es va haver d’aturar el joc perquè Kristjansson es va tornar a lesionar i va haver de ser atès pels serveis mèdics. El partit es va reprendre amb una aturada de Gonzalo, O’Sullivan va empatar i Mem tornava a tenir problemes físics –amb una contractura al bessó és dubte per al partit d’avui–. Aleix el va haver de substituir i amb un gran gol des de l’extrem va apropar el Barça la final. A 13 segons del desenllaç, el Magdeburg se la va jugar amb un atac amb set jugadors. Kay Smits va trobar passadís i va signar el seu novè gol per forçar la pròrroga (31-31). Només faltaven tres segons i encara hi va haver temps perquè Janc llancés a porteria buida, però Dammgard va aturar la pilota en una acció que va haver de ser revisada pel videprove. El jugador va trepitjar dins l’àrea en la recepció, però els àrbitres no van considerar que la imatge fos prou clara per assenyalar penal. La semifinal s’allargava deu minuts més. En la primera meitat de la pròrroga el Magdeburg colpejava primer (35-33). Però el Barça, impulsat per Janc i N’Guessan, no es rendia i va tornar a empatar a un minut del final (38-38). El pas a la final s’havia de resoldre en els penals i aquest va sortir creu per als interessos barcelonins.

ELS VESTIDORS

Excepte sis minuts del segon temps, no penso que hàgim jugat malament. El Magdeburg porta molt bé el ritme
Carlos Ortega

LA XIFRA

L’any passat els llançaments de penals ens van sortir bé i aquest cop no. Així és la vida i així és l’esport
Gonzalo Pérez de Vargas
No serà l’últim partit que volia, però no per mi sinó perquè volia un tercer títol europeu seguit per al Barça
Ludovic Fàbregas
4
Penals
errats van enterrar les aspiracions del Barça per lluitar per una altra corona europea
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)