Barça

Xavi: “Vitor Roque és un noi de 18 anys, però el veig preparat”

Xavi Hernández ha parlat aquest migdia en la prèvia del Las Palmas- Barça de demà (21.30 h). Les seves declaracions més destacades en la primera roda de premsa de l’any:

Las Palmas

“Tenim una sortida difícil. Amb el permís del Girona és l’equip revelació. Pimienta és un grandíssim entrenador. Jugant molt bé a futbol, molt semblant al què busquem. Juga a l’atac, busca triangulacions, posa la línia defensiva alta. Aprecio molt al Pimi, vam jugar junts al filial. És un rival complicat. Potser ens pot afavorir la seva proposta alegre i ofensiva, però veurem. Hem entrenat bé. Ens ha anat bé desconnectar a les vacances i ara és moment d’actuar i no parlar. Hem de demostrar que hem de tenir aquesta continuïtat en el joc i en els resultats”.

Vitor Roque

“Està disponible pel grup. Anirem poc a poc. És un noi de 18 anys, no li podem carregar responsabilitat de més, però el veig preparat. S’ha cuidat, té molta professionalitat. S’ha adaptat bé i té moltes ganes. Però anirem amb cautela”.

“Es pot adaptar a la banda, al centre i és complementari amb Lewandowski. En l’adaptació, té Bojan que el pot ajudar. Té Raphinha, que li ha fet de cicerone i també Araujo parla portuguès. Li hem fet vídeos i li hem mostrat què volem d’ell en atac i en defensa”

És un baròmetre el partit de demà?

“No m’ho prenc així. Em prenc els propers cinc mesos per veure si competim bé i si endevinem la tecla per trobar continuïtat i una bona dinàmica de joc. Ens ha anat bé desconnectar.

Aleix Garcia

“No he parlat ni amb Aleix ni amb cap altre futbolista. No se si podrem fitxar a algú més. Estem pendents del fairplay financer. Estic en contacte permanent amb el presi i amb Deco i hem de veure. No hi ha novetats de moment”

Iñigo Martínez

“Encara no estarà. Estarà per la copa, diumenge”

Què demanes al 2024?

“Èxits. I això passa per guanyar títols. En tenim quatre en joc. A la Champions anem bé, a la lliga tenim necessitat i ara comencen dues competicions meravelloses, la copa i la supercopa”

Pedri

“Té bones sensacions. Tant de bo pugui tornar aviat. Està animat i content perquè té bones sensacions”

El vestidor com està?

“Estan alineats amb l’staff. En l’últim partit no vam estar bé a la primera part i els jugadors van entendre el meu missatge al descans. Es va veure una altra cara en la segona part. Tant de bo seguim així”.

“Hem d’arribar a l’excel·lència i costarà. Necessitem unitat. Crec que fins ara s’han fet bé les coses. Vam guanyar dos títols la temporada passada i tant de bo repetir. Segueixo pensant que anem per bon camí”

Lewandowski

“A tots els anirà bé la competència de Vitor Roque. Mentre més jugadors puguin generar competitivitat millor”.

Un dels objectius és millorar el joc?

“Totalment. En molts partits ho hem fet. El dia del Girona vam perdre 2-4 però vam fer un molt bon partit pel què fa el joc i, en canvi, contra la Real, i no vam jugar bé. Hem de jugar com el dia del madrid, però 90 minuts, o com contra el girona, però ser efectius. Hem de millorar a les àrees: estem fent errades defensives i no estem sent efectius. Aquest és el meu diagnòstic”.

Asseurà a Lewandowski si ho veu necessari?

“Això ja ha passat. No puc tractar a un jugador diferent a un altre. El que està al camp sap que és perquè pot ajudar el grup. El grup està per sobre de tothom”

Esbroncada a Lewandowski al descans contra l’Almeria.

“Se li ha donat massa importància a la xerrada del descans. Els jugadors s’ho van prendre bé. No va ser per assenyalar a ningú. Necessitàvem més intensitat i més pressió. Sense això no ens arriba”.

Frenkie de Jong

“Està a un nivell molt alt. Al nivell dels millors migcampistes del mon. Penso que amb nosaltres ha fet un gran canvi. Li hem trobat una posició que li va molt bé, està marcant diferències. És un jugador fonamental i es nota molt quan no hi és. És un jugador extraordinari”.

Quina àrea li preocupa més?

“Em preocupa més l’àrea defensiva. L’any passat en aspectes defensius vam estar extraordinaris i aquest estem regalant molt. Fent dos gols en un partit molts cops no ens ha servit per guanyar”.

Amb els jugadors que té és suficient per guanyar títols?

“Sí. Amb total sinceritat. Rotundament sí. Els veig entrenar, sé del què son capaços. Estic convençut que lluitarem per aconseguir els títols”.

Julián Araujo

“Molt positiva la seva cessió. Està jugant i jugant bé. És nostre. Està fent una gran temporada i me n’alegro”.

Com fer mal a Las Palmas?

“Hem de generar ocasions. En els últims partits hem xutat més de 30 vegades a porteria i aquest és l’objectiu demà. Es veurà un partit molt competit. Garcia Pimienta treballa molt bé la sortida de pilota i la pressió. Álvaro Valles és el porter que para més a la lliga i haurem de generar ocasions”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)