L’1x1 de l’Alavés- Barça

Per Marta Escubós

IÑAKI PEÑA (90’)
providencial
Va tenir una intervenció de molt mèrit en el minut 36, refusant una potent rematada de cap de Guridi, quan tothom ja cantava el gol de l’empat. No va poder fer res en la diana de Samu que situava l’1-2 en el marcador.
KOUNDE (90’)
apagat
El francès continua lluny del seu millor nivell. Ahir li va costar molt entrar en el partit, va fallar passades molt clares i es va adormir en el marcatge. Va permetre una rematada molt còmoda a Guridi, que hauria suposat l’empat.
ARAUJO (90’)
concentrat
Araujo dona molta tranquil·litat al darrere. Va ser clau perquè el Barça no encaixés en els primers compassos del duel, malgrat que podria haver fet alguna cosa més en el gol de Samu. Molt bé amb la pilota als peus.
CUBARSÍ (83’)
tranquil
Sembla mentida que només tingui 17 anys. Cubarsí transmet molta seguretat, oxigena el joc de tot l’equip, a més d’estar sempre molt encertat en la presa de decisions i la lectura del joc. També va amb intensitat als duels.
CANCELO (45’)
assenyalat
El portuguès va ser el gran assenyalat, sobretot en els primers compassos del matx, quan l’Alavés li va guanyar l’esquena un parell de cops. Molt fluix en el treball defensiu, però bé en atac. Va ser substituït en el descans.
CHRISTENSEN (82’)
REUBICAT
El danès, que s’estrenava com a pivot defensiu, va arrencar el duel una mica dubitatiu, patint en les primeres accions. Després, però, es va anar assentant i va demostrar la seva intel·ligència. Bona visió de joc i capacitat per jugar senzill.
DE JONG (90’)
correcte
El neerlandès va fer de director d’orquestra al mig del camp. Va connectar bé amb Pedri i Gündogan, i va tractar de donar ritme al joc del Barça, elaborant les jugades i intentant trencar les línies per generar perill.
PEDRI (74’)
implicat
No va començar bé el duel, amb alguna pèrdua de pilota important. Amb el pas dels minuts, però, es va anar refent i va tornar a completar un bon partit. Va exhibir la seva qualitat amb la pilota als peus i va fer l’assistència en el 0-2.
GÜNDOGAN (59’)
encertat
Va tornar a demostrar que a prop de l’àrea és més perillós. Va fer l’assistència en el gol de Lewandowski i, en la segona meitat, va ampliar les distàncies amb una rematada al primer toc. Va ser substituït amb molèsties a l’esquena.
LAMINE YAMAL (90’)
creixent
En la primera part li va costar generar perill, però després de la represa va ser una altra història. Va tenir més espais i els va aprofitar per iniciar l’acció de l’1-3. Va saber interpretar el ritme del partit i va fer un gran esforç defensiu.
LEWANDOWSKI (90’)
fi
El polonès no va fallar en la primera rematada de l’equip blaugrana entre els tres pals. Va obrir la llauna amb un golàs després d’una gran passada filtrada a l’àrea de Gündogan. Més enllà del gol, poca cosa més.
FORT (45’)
assistent
Va entrar en el descans per Cancelo, i va aprofitar els minuts per aconseguir la seva primera assistència en el gol de Vitor Roque.
ROQUE (13’)
EXPULSAT
Arribar i moldre. Va marcar l’1-3 tot just sortir al camp, però poc després va ser expulsat de manera injusta amb doble targeta groga.
FERMÍn (16’)
ENERGÈTIC
Va aportar oxigen al joc de l’equip, i va disposar d’una ocasió molt clara per fer el quart.
ROMEu (7’)
COMPLIDOR
Va complir amb la seva missió. Aportar múscul perquè l’Alavés no entrés al partit.
ÍÑIGo (8’)
reaparegut
Va reaparèixer un mes després de la seva lesió muscular. Minuts per agafar ritme.