Barça

Front anti Superlliga

Ceferin i Tebas. El president de la UEFA i el de LaLiga tornen a atacar la competició impulsada per Barça i Madrid. Tots els estats de la UE menys l’espanyol signen una declaració conjunta contra el torneig

Després de la resolució del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), la Superlliga continua sent, encara més, un maldecap per a la UEFA. Fa poc més d’un mes que el tribunal amb seu a Luxemburg es va pronunciar i va assegurar que l’ens presidit per Aleksander Ceferin no pot sancionar els clubs que promoguin la competició i que és il·legal que n’autoritzi prèviament la creació. Ahir, l’esmentada competició europea de clubs impulsada pel Barça i el Real Madrid, amb el suport de l’empresa A22, que pretén desbancar la Champions League i que és rebutjada per gran part del panorama futbolístic, va ser el tema principal. Ceferin, en el congrés anual de la UEFA dut a terme a París, hi va carregar en contra amb duresa. “Ara mateix algunes persones intenten trepitjar aquests setanta anys d’història de la UEFA. Intenten canviar aquest model europeu de futbol malgrat el seu èxit. Diuen ser els salvadors del futbol quan en realitat n’intenten cavar la tomba. Es fan les víctimes quan en realitat no són res més que depredadors. Confonen monopoli amb unitat”, va reblar. “L’aficionat sap que és com la poma prohibida de Blancaneu, que el futbol no està en venda. No es poden comprar somnis. No es poden comprar mèrits esportius”, va manifestar.

També un altre dirigent, el president de LaLiga, encara que en un altre lloc, en les III Jornades de Clubs a Tarragona, s’hi va referir. “No hi haurà Superlliga”, va dir Tebas, que va apuntar cap als impulsors. “La influència que té Florentino a Europa és zero. És un gran president del Real Madrid, però és un mal gestor per crear competicions i llegeix molt malament els efectes que té en el futbol. Ho fa de barra de bar, com ja he dit”, va assegurar en unes declaracions recollides per La Vanguardia. “Això ho lidera Florentino. Laporta no lidera res, en té prou amb l’economia del Barça. Està intentant veure si li toca la loteria amb la Superlliga. Ja pot anar esperant”, va sentenciar.

Paral·lelament, 26 estats de la Unió Europea van signar una declaració conjunta contra la Superlliga; 26 dels 27 que la formen. L’únic que no s’hi ha adherit és l’espanyol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)