Internacional

França proclama el PSG campió i designa descensos

Ligue 1. Aquesta és la proposta de la LFP que té un ampli consens entre els clubs i que s’hauria de ratificar el 20 de maig. El Lió es quedaria fora de qualsevol competició europea

La LFP, la patronal de clubs francesa, s’ha reunit avui per decidir què fer amb el campionat. La primera mesura és que s’ha decidit acceptar l’odre del govern d’acabar la temporada i no tornar a jugar fins al setembre. Aquest era un procés natural però el més delicat és escollir com queda la classificació. La proposició de la LFP, que no té un poder de decisió però si que pot fer proposicions, és apostar pel següent consens. El primer és que el PSG seria el campió de lliga. El club parisenc, amb 28 jornades disputades, té 12 punts més que el Marsella. També s’ha designat dos decensos dels dos últims classificats: Amiens i Tolouse i dos ascensos amb el Lorient i el Lens.

En quan als clubs que jugaran competició europea el criteri que es vol imposar, i sense opció de jugars-e la Copa de França i la Copa de la Lliga, serà que Reims (5è) i Niça (6è) acompanyarien Lilla (4t) a l’Europa League; L’Olympique de Marsella (2n) i Rennes (3r) disputaran la Champions. El Lió, del qual el president Jean-Michel Aulas volia fer un play-off aquest estiu, no seria qualificat per a una competició europea.

Decisió definitiva.

La decisió de la LFP se sotmetrà a un debat el 20 de maig, data en la qual es produirà una reunió del Consell d’Administració i que valorarà el criteri utilitzat pel màxim organisme del futbol francès per a determinar els ascensos i descensos. Encara que la decisió no és vinculant, tot indica al fet que no es modificarà la votació exercitada avui pels membres de la LFP.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)