Programació La 2

Diumenge, 20 juny de 2021
06.15
La batalla de los dragones del pantano
El sud de Florida és l'únic lloc del món en el qual viuen tant el caiman americà com el cocodril americà i, des de fa poc, el cocodril del Nil. Aquest programa analitza els seus comportaments i les seves característiques per determinar quin és el depredador més perillós de Florida.
Documentals
Durada: 45'
07.00
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.30
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 30'
08.00
Los conciertos de La 2
ORTVE Jóvenes Músicos IV (II). Cinc temes clàssics de jazz de Cole Porter, George Gershwin i Bernice Petkere, que compten amb Magalí Sare i Sebastià Gris com a solistes. Per finalitzar el concert, el mestre Pablo Urbina dirigeix l'Orquestra Simfònica RTVE els Moviments de la Suite del Ballet Fancy Free, de Leonard Bernstein.
Altres
Durada: 40'
08.40
En lengua de signos
L'espai visita diverses de les ciutats que han celebrat el Dia Nacional de les Llengües de Signes Espanyoles. A més, a València, s'ha presentat De llengua a llengua, una aplicació mòbil per aprendre a relacionar-se amb persones sordes en llengua de signes.
Informatius
Durada: 35'
09.15
Shalom
Aragón presenta una iniciativa pionera en educación
El programa visita la Conselleria d'Educació del Govern d'Aragó per conèixer de primera mà la important iniciativa que s'ha fet des d'allà per incorporar als estudis dels alumnes d'aquesta comunitat la història dels jueus que van viure a Aragó.
Altres
Durada: 15'
09.30
Medina en TVE
Libia: terrorífica situación de los inmigrantes
Les terrorífiques condicions en les quals viuen les persones migrants, unides a la cada vegada major anarquia regnant i als conflictes armats que assolen el país, posen de manifest fins a quin punt és perillós, per a ells, viure avui dia a Líbia.
Altres
Durada: 15'
09.45
Buenas noticias TV
Centros Tahor, refugio de los sin hogar
L'associació Centres Tahor posa a la disposició de les persones sense llar, gratuïtament, les seves instal·lacions, perquè puguin endreçar-se i rentar la seva roba d'ús personal i trobar un lloc d'acolliment.
Altres
Durada: 15'
10.00
Últimas preguntas
María Vasan
Aquesta setmana, el programa gaudeix de la música de María Vasán, una de les grans promeses de la música d'autor a Espanya. A continuació, es conversa amb José Mazuelos, president de la Subcomisión Episcopal Familia y Defensa de la Vida, sobre l'entrada en vigor de la Llei de l'Eutanàsia.
Altres
Durada: 25'
10.25
Testimonio
Famiplay
Rubén Ortega, director de Famiplay, presenta aquesta plataforma d'entreteniment per a tota la família.
Altres
Durada: 5'
10.30
El día del Señor
Des de la Parroquia Nuestra Señora de Puerto, Santoña, Cantàbria.
Altres
Durada: 60'
11.30
Pueblo de Dios
Ciudad de la Esperanza
La Ciudad de la Esperanza és un recurs d'atenció integral situat a Aldaia, on s'atén persones en exclusió social. Una associació sense ànim de lucre acollida per l'Arxidiòcesi de València que es regeix per la justícia, l'amor, la veritat i la pau.
Altres
Durada: 25'
11.55
Saber vivir
Espai divulgatiu que aborda diàriament consultes referents a la salut i a la medicina.
Altres
Durada: 60'
12.55
Zoom tendencias
Programa que recull les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 30'
13.25
Sin equipaje
Inclou Egipto: Sáhara, Etiopía: megalitos de Tiya i Etiopía: tribus y tradiciones: En aquest capítol es mostra el Parc Nacional d'Omo, a Etiòpia, llar de tribus d'agricultors i pastors seminòmades, com els mursis, hamers, suris o nyangatom, i que comparteixen aquesta terra amb una fauna salvatge excepcional.
Documentals
Durada: 70'
14.35
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
14.45
El Chef del Mar
Puerto Real, San Fernando y Puerto de Santa María
A Puerto Real, l'Ángel acompanya un grup de nens al seu famós mercat per comprar peix que després cuinaran al seu restaurant. Però abans, fan una visita al centre d'aqüicultura de Sant Ferran per conèixer les diferents fases de producció del peix.
Documentals
Durada: 50'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Norteamérica: Aprende joven o muere, Norteamérica: El lado salvaje i Norteamérica: Forajidos y esqueletos: Els deserts de Sonora, Chihuahua, la Gran Cuenca i Mojave, més d'1 milió de quilòmetres quadrats dels Estats Units i Mèxic, estan definits per allò de què manquen: pluja insuficient i aigua escassa.
Documentals
Durada: 140'
18.40
80 cm
Chelva y Calles, Valencia
València té racons poc coneguts que són autèntics tresors per practicar el senderisme. Juanjo Pardo es trasllada a la comarca de la Serranía i, concretament, als pobles Chelva i Calles.
Documentals
Durada: 30'
19.10
Vía de la Plata: diario de un ciclista
Etapa 11: de La Bañeza a Santa Lucía de Gordón
En aquesta nova etapa, Peio coneix l'art de pesca amb mosca i descobreix com és la criança del gall de La Cándana, amb el qual s'elaboren després mosques per a la pesca en aquesta modalitat. A més, a Lugueros, s'endinsa a la Cueva Llamazares i prova la cecina de Lleó.
Documentals
Durada: 35'
19.45
Ruralitas
El programa coneix l'Esteban, vicepresident del Club de Futbol de Becerril de Campos, Palència. Equip revelació el 2019, en pertànyer a la localitat més petita a disputar la Copa del Rei en la història del torneig, ha jugat la primera ronda davant de la Reial Societat.
Documentals
Durada: 50'
20.35
El documental de La 2
Inclou Montañas: El Himalaya: A l'Himàlaia, la serralada més alta de la Terra i amb la climatologia més extrema mai registrada, habiten, entre altres espècies, el rinopitec negre, el lleopard de les neus i l'aranya saltadora de l'Himàlaia.
Documentals
Durada: 55'
21.30
Imprescindibles
Inclou Raphael, desde Rusia con amor
Documentals
Durada: 60'
22.30
La hora musa
Especial Día de la Música 2021. El programa ha preparat un especial, la vigília del Dia Europeu de la Música, per festejar-lo, amb dos grans convidats, els únics artistes espanyols que han estat capaços de reunir en un sol concert milers de persones durant els mesos més durs del coronavirus: Raphael i Love of Lesbian. Raphael i Love of Lesbian visiten el Recinte Modernista de Sant Pau a Barcelona per interpretar, en directe, les seves cançons acompanyats per la presentadora del programa, Maika Makovski, tant en algun duet sorpresa com en les seves habituals xerrades plenes de naturalitat. A més, Makovski fa algunes versions de clàssics de la música popular escortada pel violinista Aleix Puig del Quartet Brossa.
Altres
Durada: 70'
23.40
La 2 es música
Espai que pretén ser una finestra a la música en directe amb l'emissió de concerts d'alguns dels artistes i grups més destacats de la indústria espanyola,
Altres
Durada: 75'
23.40
Fito & Fitipaldis: 20 años y una noche
Quan precisament es trobava fent una gira per tota Espanya per celebrar vint anys d'èxits, Fito va rebre una trucada que no esperava: el convidaven a tancar la gira al Royal Albert Hall, un lloc reservat només per als millors.
Altres
Durada: 75'
00.55
Burning. Noches de rock and roll
Un grup d'amics del barri madrileny de La Elipa es va convertir en la banda de rock per excel·lència de la història pop espanyola. Liderats pel desaparegut Pepe Risi i Johnny Cifuentes, Burning ha aconseguit mantenir-se com un referent per a diverses generacions de músics. El director Fernando Colomo fa en aquest documental un homenatge a una banda que s'ha mantingut més enllà de qualsevol moda i tendència.
Documentals
Durada: 75'
02.10
La verdadera historia de Schindler
Jon Blair entrevista més de 40 supervivents de l'Holocaust, per explicar la veritable història de l'enigma que va ser Oskar Schindler.
Documentals
Durada: 80'
03.30
Los últimos secretos de Hitler
70 anys després del suïcidi de Hitler i Eva Braun el 30 d'abril de 1945, es fan públics documents inèdits de l'arxiu del Führer trobats al seu búnquer de Berlín pel comandant francès Raymond Rose quan va acabar la guerra.
Documentals
Durada: 50'
04.20
Vivir sin país, el exilio rohingya
El poble rohingya ha patit la persecució per part de l'exèrcit de Myanmar durant dècades. Obligats a fugir, aproximadament quatre milions viuen a l'exili en l'actualitat i més d'un milió sobreviuen als camps de refugiats de Bangladesh. A través de testimoniatges en primera persona, aquest documental relata aquesta persecució genocida per part de les autoritats birmanes. Ancians, nens, adolescents i dones descriuen l'horror a través de les seves experiències personals. Amuntegats als camps de Kutupalong, Teknaf, Hakim Para i Balukhali, el poble rohingya espera la resolució del conflicte que depèn, en bona part, de la comunitat internacional.
Documentals
Durada: 60'
05.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
05.30
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 30'